Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nešťastie v továrni na palivo v Srbsku: Došlo k výbuchom, hlásia dve obete a zranených

V továrni na palivo došlo k výbuchom Zobraziť galériu (2)
V továrni na palivo došlo k výbuchom (Zdroj: SITA/AP Photo)

BELEHRAD - V továrni na výrobu raketového paliva v blízkosti srbskej metropoly Belehrad došlo v utorok k niekoľkým výbuchom, pri ktorých prišli o život dvaja ľudia a najmenej 16 utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na srbský spravodajský portál Telegraf.

Podľa správy nastali výbuchy vo fabrike spoločnosti EDePro, ktorá sa zaoberá výrobou paliva pre raketové systémy proti krupobitiu, okolo 14.00 h SEČ a na miesto okamžite vyrazili hasiči a polícia. Očití svedkovia hovorili o troch alebo štyroch výbuchoch, po ktorých bolo tiež cítiť otrasy zeme.

V továrni na palivo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Edin Skoric via AP)

V čase explózií sa vo fabrike nachádzalo okolo 100 zamestnancov, pričom zahynuli dvaja ľudia a najmenej 16 ľudí utrpelo zranenia. Jeden človek sa s vážnymi zraneniami nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti a ostatní sú s popáleninami a inými zraneniami hospitalizovaní vo vojenskej nemocnici v Belehrade, uviedla pre média jedna z lekárok prvej pomoci. Zároveň informovala, že viacerí zranení majú problémy s dýchaním.

 

 

Po výbuchu v závode tiež začali horieť autá, ktoré stáli na parkovisku továrne. Na mieste zasahovalo približne 40 hasičov. Na sociálnych sieťach sa objavili fotografie, ktoré zachytávajú obrovské oblaky dymu stúpajúce z miesta výbuchu.

Viac o téme: TováreňZraneníVýbuch obeteSrbsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu