Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Spod sutín domu na juhu Francúzska vyniesli malé dieťa, jeho matku a telo muža

Na mieste zasahujú štyri desiatky hasičov
Na mieste zasahujú štyri desiatky hasičov (Zdroj: repro foto Youtube)

SANARY-SUR-MER - Spod sutín bytového domu, ktorý sa v utorok po výbuchu zrútil v juhofrancúzskom meste Sanary-sur-Mer, záchranári vyslobodili ženu a jej dieťa. Našli aj telo 30-ročného muža a v troskách domu pátrajú ešte po dvoch nezvestných.

Informoval o tom spravodajský web Sud-Ouest, ktorý dodal, že žena a jej dieťa boli pri vyslobodzovaní pri vedomí,  majú však zranenia súvisiace s výbuchom. Veliteľ hasičov spresnil, že záchranárov na plačúce dieťa upozornil cvičený pes, ktorý následne presne lokalizoval miesto, kde sa nachádza. Hasiči potom prekopali tunel, ktorým sa k dieťaťu dostali. 

Podľa jedného z hovorcov hasičského zboru departementu Var do nemocnice krátko po začiatku zásahu previezli aj ďalších troch ľudí, ktorí utrpeli ľahké zranenia.

Podľa predbežných zistení hasičov výbuch a následné zrútenie trojposchodového bytového domu mohol spôsobiť únik plynu. V domoch v najbližšom okolí prerušili dodávku zemného plynu. Výbuch nastal okolo 03.50 h SEČ a podľa polície ho bolo počuť v okruhu ôsmich kilometrov.

Na mieste nešťastia zasahovalo asi sto hasičov, tímy špecializujúce sa na záchranu ľudí a odpratávanie trosiek, ako aj záchranári so špeciálne cvičenými psami a posádky štyroch sanitiek. Bytový dom, kde sa odohral výbuch, sa nachádza v prístave Sanary-sur-Mer, meste s približne 15.000 obyvateľmi, ktoré leží v departemente Var v regióne Provence-Alpes-Côte d'Azur. 

Viac o téme: BudovaVýbuchFrancúzskoSanary-sur-Mer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu