Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Mohutný výbuch plynu na Sicílii: Zrútili sa tri budovy, hlásia štyri obete

Výbuch plynu na Sicílii
Výbuch plynu na Sicílii (Zdroj: YouTube.com/EU Top News)

RÍM - Štyria ľudia zahynuli a päť ďalších osôb zostáva nezvestných po výbuchu obytného domu na talianskom ostrove Sicília. Dom sa v sobotu večer zrútil v dôsledku mohutnej explózie spôsobenej únikom metánového plynu. Aktuálnu bilanciu obetí nešťastia zverejnili v nedeľu miestne úrady a píše o nich agentúra AFP.

 Z trosiek zdevastovanej budovy v sicílskom meste Ravanusa sa v noci na nedeľu podarilo požiarnikom vyslobodiť dve ženy a ďalších prípadných preživších či mŕtvych hľadajú záchranári naďalej pomocou pátracích psov.

Haváriou plynu prišlo o strechu nad hlavou približne 50 ľudí, pretože výbuch zasiahol a poškodil aj niekoľko ďalších priľahlých obytných domov, priblížil pre taliansku spravodajskú televíznu stanicu Rainews24 ravanuský starosta Carmello D'Angelo.

Starosta už krátko po výbuchu vyzval na sociálnej sieti Facebook, aby im prišiel pomôcť každý, kto vlastní buldozer či bager.

Talianska tlačová agentúra ANSA píše, že nezvestných ešte stále zostáva sedem ľudí. Podľa predbežných zistení bolo zrútenie budovy na ostrove Sicília spôsobené únikom horľavého metánového plynu.

Požiarnici sa vyjadrili, že išlo o "veľmi rozsiahly" únik plynu, ktorý sa naakumuloval v podzemných priestoroch. "A plyn sa potom mohol vznietiť privolaním výťahu," povedal pre ANSA veliteľ hasičského zásahu Giuseppe Merendino.                        

Jedna zo zachránených žien utrpela menšie zranenia a previezli ju do nemocnice, kde zistili, že má bližšie nespresnené zlomeniny. Druhou zachránenou ženou je jej sestra, ktorú vytiahli z trosiek budovy o niekoľko hodín neskôr.

Medzi nezvestnými sú aj dve deti a tehotná žena, ktorá mala pôrod naplánovaný na stredu.

Viac o téme: PlynVýbuchTalianskoSicília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu