Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Okamihy hrôzy na VIDEU: Smrť siedmich mladých ľudí pred očami šokovaných študentov

Zábradlie neudržalo nápor hádajúcich sa študentov.
Zábradlie neudržalo nápor hádajúcich sa študentov. (Zdroj: Twitter/ Lastkombo)

EL ALTO - Najmenej sedem študentov zomrelo po vylomení zábradlia po hádke na univerzite v El Alto v Bolívii. Bolívijská tlačová agentúra ABI pôvodne hlásila troch mŕtvych a štyroch zranených, počet však musela opraviť smerom nahor na základe informácií od policajného veliteľa v El Alto, Leonela Jiméneza.

Najmenej sedem študentov sa zabilo pri páde zo štvrtého poschodia budovy bolívijskej univerzity. Pri incidente na univerzite v El Alto neďaleko La Paz bolo vážne zranených ďalších päť študentov, oznámila v utorok (miestneho času) bolívijská vláda. Nehoda sa stala po vylomení kovového zábradlia v budove.

Na videozáznamoch z incidentu bolo vidieť mnohých študentov v úzkej chodbe na ceste do auly. Je vidieť, ako sa zábradlie povoluje pod náporom davu a niekoľko študentov padá zo štvrtého poschodia na betónovú podlahu.

VIDEO nie je vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a ľudí s citlivou povahou!

 

„V dôsledku tohto incidentu zomrelo sedem ľudí a päť bolo v kritickom stave, z ktorých niektorí boli stabilizovaní,“ uviedol minister zdravotníctva Jayson Auza. Mŕtvi boli preto študenti vo veku 20 až 24 rokov. Minister vnútra Eduardo del Castillo nariadil vyšetrovanie incidentu.

Zábradlie na vnútornom nádvorí univerzity povolilo, pretože podľa prvotných zistení malo byť pripevnené iba veľmi slabo a nevydržalo nápor tlačiacich a strkajúci sa študentov. O pomoc sa údajne pokúšali pohotovostní lekári, hasiči a miestna polícia. Študenti boli prevezení do rôznych nemocníc.

Viac o téme: ZábradlieTragédiaPádSmrťŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu