Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Milionári preleteli tisíce km: Ohrozili izolovanú komunitu, aby dostali vakcínu proti KORONAVÍRUSU

Vakcína od spoločnosti Moderna
Vakcína od spoločnosti Moderna (Zdroj: SITA/Kenneth Ferriera/Lincoln Journal Star via AP)

VANCOUVER - Manželský pár z kanadského Vancouveru, ktorý rozhodne netrpí finančnou núdzou, sa vydával za pracovníkov motela, aby dostal očkovaciu látku proti koronavírusu, ktorá bola určená pre miestnych obyvateľov. Kasínový magnát Rodney Baker (55) a jeho 32-ročná manželka Jekaterina neváhali preletieť vyše 1600 km a ohroziť komunitu v Yukone. Pri návrate ich zadržala polícia.

Indonézanovi (33) sa v sekunde zmenil život: VIDEO Doma mu "pristálo" vyše jeden a pol milióna eur

Dvojica mala podľa portálu yukon-news.com priletieť z Vancouveru do mesta Whitehorse a odtiaľ sa dostať súkromným lietadlom do Beaver Creeku, kde na klinike podával mobilný očkovací tím vakcínu Moderna izolovanej komunite približne 100 obyvateľov.

Na klinike údajne tvrdili, že sú zamestnanci miestneho motela a robia tam upratovačov. Jednotlivci žijúci a pracujúci na tomto území nepotrebujú mať yukonský doklad totožnosti. Akceptované sú aj zdravotné preukazy z iných jurisdikcií.

Párik milionárov však vzbudil po podaní vakcíny v zdravotníkoch podozrenie, keď sa pýtal na odvoz na letisko. Podľa ministra Johna Streickera polícia vo Whitehorse preverila hlásenie, no po príchode na letisko zistila, že lietadlo dvojice z Beaver Creeku už pristálo, a tak zašla na miesto, kde mali byť ubytovaní v karanténe. Keď tam nikoho nenašla, vrátila sa späť na letisko, kde 21. januára zadržala manželov Bakerovcov, keď sa pripravovali na odlet do Vancouveru.

Streicker uviedol, že porušili karanténu. Nerešpektovali ani vyhlásenie, ktoré podpísali pri príchode a odcestovali do odľahlej komunity, ktorú tým ohrozili. Spochybnil tiež logiku ich podvodu. Čudoval sa, ako sa asi domnievali, že dostanú druhú dávku vakcíny.

Muž aj žena dostali po dve pokuty vo výške 1150 kanadských dolárov (cca 745 eur) za nedodržanie izolácie a porušenie podpísaného vyhlásenia. Rodney Baker odstúpil 25. januára z postu generálneho riaditeľa spoločnosti Great Canadian Gaming Corporation, ktorá v roku 2019 zarobila 10,6 milióna dolárov.

Jekaterina Bakerová, pôvodom z Ruska, je herečka, ktorá sa objavila napríklad v roku 2020 vo filme Fatman či komédii Chick Fight. Po fiasku s výletom do Beaver Creeku zmenila svoj účet na sociálnej sieti na súkromný. Ešte v marci sa na ňom napríklad chválila, že je zodpovedná a v čase pandémie koronavírusu zostane doma.

Viac o téme: VakcínaKoronavírusCovid-19Rodney BakerEkaterina Baker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu