Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Desivý pád vrtuľníka: Zomrel poľský multimilionár (†80), podnikal v zaujímavej oblasti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube/pszczyna tv)

VARŠAVA - Pri páde vrtuľníka pri meste Pszczyna na juhu Poľska prišiel o život osemdesiatročný podnikateľ Karol Kania, ktorý bol zakladateľom a majiteľom firmy, patriacej v Európe medzi najväčších výrobcov substrátu na pestovanie húb.

Milionári preleteli tisíce km: Ohrozili izolovanú komunitu, aby dostali vakcínu proti KORONAVÍRUSU

Spolu s podnikateľom zahynul aj pilot vrtuľníka, ktorý patril k dlhoročným zamestnancom spoločnosti Karol Kania a synovia, uviedla stanica TVN24 s odvolaním sa na oznámenie firmy na facebooku.

Prvú pestiareň šampiňónov, kde sa zároveň vyrábal substrát, otvoril Kania už v roku 1967. V súčasnosti má firma okolo 500 zamestnancov a každý rok vyrobí okolo 320-tisíc ton substrátu, na ktorom sa vypestuje okolo 130 miliónov kilogramov húb.

Z niewyobrażalnym smutkiem informujemy o tragicznej śmierci Karola Kania założyciela firmy oraz Przewodniczącego Rady...

Uverejnil používateľ Karol Kania i Synowie Utorok 23. februára 2021

Časopis Forbes pred piatimi rokmi odhadol majetok zakladateľa firmy na 490 miliónov zlotých (asi 108 miliónov eur podľa aktuálneho kurzu), čo stačilo na 63. priečku v rebríčku najbohatších Poliakov. Spoločnosť od roku 2001 vedie syn Maciej Kania.

Súkromný vrtuľník typu Bell 429 sa zrútil počas utorkovej noci v lese pri Pszczyne. Pilot a Kania, ktorí sedeli vpredu, zahynuli na mieste, ďalší dvaja cestujúci - žena a muž - boli schopní opustiť vrtuľník vlastnými silami. Boli hospitalizovaní so zlomeninami, ale nie sú v ohrození života. Príčiny nehody vyšetruje prokuratúra a letecká inšpekcia, dodala TVN 24. 

Viac o téme: Vrtuľník PoľskoKarol Kania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu