Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Dramatické zhoršenie situácie: Írsko je v tomto aktuálne najhoršie na svete

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Peter Morrison)

DUBLIN - Írsko je v súčasnosti krajinou s celosvetovo najhoršími ukazovateľmi pandémie koronavírusu SARS-CoV-2. Vyplýva to z najnovších dát americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa a Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), informoval v pondelok britský denník The Guardian.

V Írsku, ktoré má necelých päť miliónov obyvateľov, zaznamenali za posledných sedem dní viac ako 45.700 nových prípadov nákazy koronavírusom. Je to viac ako celkový počet infikovaných od vlaňajšieho marca do októbra.

Sedemdňový kĺzavý medián dosiahol 1394 prípadov na milión obyvateľov, ešte 12. decembra mal pritom hodnotu 52,31. Írsko tak predstihlo Veľkú Britániu (810), Portugalsko (735), USA (653) a Nemecko (248). Írsko vedie aj rebríček prípadov infekcie na obyvateľa. Za ním nasledujú Česká republika, Slovinsko a Spojené kráľovstvo. 


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Odborníci pripisujú prudké zhoršenie situácie najmä uvoľneniu opatrení počas vianočných a novoročných sviatkov, ako aj zavlečeniu infekčnejšieho variantu vírusu, ktorý sa prvýkrát zistil v Anglicku. Írsko od začiatku pandémie zaznamenalo viac ako 152.000 prípadov nákazy a 2352 úmrtí.

Viac o téme: PrípadyÍrskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu