Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS V Nemecku pribudlo 7830 nakazených, ide o nový rekord

Nemecko dosiahlo opäť nový rekord v počte novoinfikovaných koronavírusom za uplynulých 24 hodín
Nemecko dosiahlo opäť nový rekord v počte novoinfikovaných koronavírusom za uplynulých 24 hodín (Zdroj: SITA/Philipp von Ditfurth/dpa via AP)

BERLÍN - Nemecko dosiahlo v sobotu opäť nový rekord v počte novonakazených koronavírusom za uplynulých 24 hodín - za piatok pribudlo 7830 prípadov a ochoreniu COVID-19 podľahlo ďalších 33 osôb. Vyplýva to z najnovších údajov Inštitútu Roberta Kocha (RKI), o ktorých informovala agentúra DPA.

Aktuálny prírastok infikovaných osôb je takmer o 500 vyšší než boli piatkové čísla, keď do štatistík pribudlo 7334 nakazených. Uplynulú sobotu hlásili tamojšie zdravotnícke úrady 4721 nových nakazených.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

V marci počas vrcholiacej prvej vlny pandémie dosahovali počty nakazených zhruba 6300 prírastkov denne. DPA však upozorňuje na to, že vzhľadom na zvýšené testovacie kapacity sa v súčasnosti odhalí omnoho viac prípadov.

Od začiatku pandémie zaznamenali v Nemecku podľa údajov RKI 356.387 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom a 9767 súvisiacich úmrtí. Z nákazy sa dosiaľ vyliečilo približne 290.000 ľudí.

Viac o téme: ObeteInfekciaNárastúmrtiaPrípadyNemeckoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu