Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Škandálne správanie aeroliniek: Bábätko nemalo rúško, tak zrušili celý let

Pesonál spoločnosti WestJet sa mal správať k rodine agresívne a mal sa jej vyhrážať.
Pesonál spoločnosti WestJet sa mal správať k rodine agresívne a mal sa jej vyhrážať. (Zdroj: pixabay)

CALGARY - Veľmi ťažko sa dá pochopiť správanie kanadskej leteckej spoločnosti WestJet. Zrušila svoj let z Calgary do Toronta, pretože 19-mesačné bábätko si odmietalo nasadiť rúško. Musela zasahovať aj polícia. Ako informuje BBC, let bol nakoniec preložený na druhý deň.

Otec rodiny Safwan Choudhry potvrdil pre stanicu BBC, že letušky požadovali, aby mali nasadené rúška obe jeho deti a vysvetlil, že zastávajú politiku nulovej tolerancie. Rodičia však chceli, aby ich staršia dcéra dojedla desiatu.

Personál im teda oznámil, že nezatvorí dvere lietadla, kým obe deti nebudú mať rúška nasadené. Po dohadoch si staršia dcéra rúšku nasadila. Mladšia - 19-mesačné dievčatko sa však vzpieralo a nechcelo si rúško dať nasadiť. Došlo to až tak ďaleko, že začalo od stresu vracať, uviedol Choudhry.

Choudhry bol tiež šokovaný agresivitou palubného personálu. Ten bol agresívny, vyhrážal sa im, že môžu skončiť vo väzení. Rodine sa už chytala lietadlo opustiť, ale potom zistila, že rúška sú povinné až od dvoch rokov.

Spoločnosť však tvrdí niečo iné: "Kvôli tomu, že rodičia nesúhlasili nasadiť rúšku staršiemu dieťaťu, ktoré malo viac ako dva roky, naša posádka informovala rodičov, že musia dodržiavať nariadenia. Naša posádka požiadala o prítomnosť úradov po tom, ako klienti odmietli splniť vnútorné nariadenia úradu pre dopravu a odmietli opustiť lietadlo."

Lenže video natočené na palube naznačuje, že spoločnosť nehovorí pravdu. Natočil ho sám Safwan Choudhry a je na ňom vidieť, že počas príchodu polície malo trojročné dieťa rúško nasadené. Potvrdila to aj polícia a preto ani nikoho neobvinila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu