Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Hrdinský čin, z ktorého mrazí: Mark zachránil svoju lásku z čeľustí žraloka, neuveriteľné okolnosti!

Išlo o minúty. Zobraziť galériu (2)
Išlo o minúty. (Zdroj: reprofoto:youtube-9 News Australia)

CANBERRA - Austrálčan Mark Rapley predviedol heroický čin, keď skočil zo svojho surfu na žraloka, ktorý napadol jeho ženu, a niekoľkokrát ho udrel päsťou, kým jeho družku zviera nepustilo. Napadnutú surferku Doyleovú podľa čaká operácia, je však v stabilizovanom stave.

Svojej tridsaťpäťročnej manželke Chantelle Doyleovej následne pomohol doplávať na pobrežie, odkiaľ ju previezla helikoptéra do nemocnice s ťažkým poranením pravej nohy, napísal spravodajský server BBC.

Trojmetrové mláďa

Podľa expertov útočilo zrejme mláďa žraloka bieleho dlhé asi tri metre. "Tento chlapík tam dopádloval a zoskočil zo svojej dosky na toho žraloka a mlátil do neho, aby ju pustil a potom jej pomohol späť na pláž," poznamenal Steven Pearce, šéf miestnych plavčíkov z mesta Port Macquarie na východe Austrálie, kde k incidentu došlo. Jednalo sa podľa neho o hrdinský čin.

"Keď vídíte matku vášho dieťaťa, vašu oporu a všetko, vďaka čomu ste, jednoducho reagujete," uviedol Rapley, v rozhovore pre austrálsku televíziu 10 News First Sydney. Žraloka udrel päsťou celkovo osemkrát. "Je to ako udierať päsťou do tehlovej steny," opísal.

Podľa jedného z tamojších záchranárov si však zaslúžia pochvalu aj ďalší ľudia prítomní na pláži, ktorí ranenej poskytli okamžitú pomoc. 

Pripomenul tiež, že sa jedná už o tretí podobný útok v tejto oblasti za tento rok. Napadnutú surferku Doyleovú podľa neho čaká operácia, je však v stabilizovanom stave.

Viac o téme: OperáciaZáchranaŽralokPlavčíciSurfAustráliaMark RapleyChantelle DoyleováHelkkoptéra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu