Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Starosta New Yorku zrušil zákaz vychádzania: Mesto začne aj s uvoľňovaním karanténnych opatrení

Bill de Blasio
Bill de Blasio (Zdroj: SITA/AP/Robert F. Bukaty)

NEW YORK - Starosta New Yorku Bill de Blasio zrušil v nedeľu nočný zákaz vychádzania, ktorý úrady v americkom veľkomeste zaviedli s cieľom zabrániť ďalším násilným protestom vyvolaným smrťou Afroameričana Georgea Floyda. Informovala o tom agentúra DPA.

"Mesto New York: s okamžitou účinnosťou sa ruší zákaz vychádzania," napísal de Blasio na Twitteri. Zároveň dodal, že v pondelok mesto začne s postupným uvoľňovaním karanténnych opatrení, zavedených úradmi pred vyše dvoma mesiacmi v dôsledku koronavírusovej pandémie.

Mestá Los Angeles a Washington, kde demonštrácie minulý týždeň prerástli do násilností, už zákaz vychádzania zrušili. V New Yorku zákaz vychádzania platil od 20.00 h do 05.00 h rána, uvádza agentúra AP. Opatrenie malo byť v platnosti prinajmenšom až do nedele.

New York, rovnako ako všetkých 50 štátov americkej Únie, zažíva v týchto dňoch vlny demonštrácií a pouličných nepokojov, ktoré vyvolala násilná smrť Afroameričana Georgea Floyda v meste Minneapolis v štáte Minnesota. Po tom, čo na predchádzajúcich protestoch dochádzalo často k násiliu, sa sobotné protesty v USA niesli v pokojnejšej atmosfére.

Viac o téme: ZákazVychádzanieNew York
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu