Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neistý osud heroínovej Terezy: Obmedzenia kvôli KORONAVÍRUSU! Rozhodnutie tak skoro nebude

Tereza po vypočutí rozsudku Zobraziť galériu (2)
Tereza po vypočutí rozsudku (Zdroj: Profiimedia)

LÁHAUR – Pandémia koronavírusu tvrdo zasiahla aj Češku Terezu (23), ktorá si v pakistanskom väzení odpykáva trest za pašovanie deviatich kíl heroínu. Vo väznici je odrezaná od sveta, návštevy sú zakázané.

Čítajte aj: Pakistan chce kvôli pandémii prepúšťať väzňov: Tereze svitla nová nádej, toto ju však položilo!

Terezu odsúdili za pašeráctvo heroínu, vďaka čomu jej prischla prezývka heroínová Tereza. Momentálne čaká na rozhodnutie odvolacieho súdu.

„Väznica, v ktorej sa česká občianka zdržiava, je uzavretá pre návštevy rovnako ako všetky ostatné zariadenia v krajine. Režim je obmedzený podobne ako v českých väzniciach,“ povedala pre TN.cz  Mariana Wernerová z tlačového odboru ministerstva zahraničia.

Dievčina je tak odkázaná len na listovú komunikáciu. „Cez nášho honorárneho konzula je Češke zaistené doručovanie pošty od rodiny,“ doplnila Wernerová.

Tereza po vynesení rozsudku.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Odvolacie konanie v prípade sa tiahne už viac než rok. Prvý odsudzujúci verdikt osem rokov a osem mesiacov bol vynesený v marci 2019. Dosiaľ nie je jasné, kedy bude o odvolaní Terezy H. rozhodnuté. „Dátum ďalšieho súdneho jednania nie je v túto chvíľu stanovený, závisí na vývoji epidemiologickej situácie,“ uzavrela Wernerová.

Tereze H., ktorá je vo väzbe od 10. januára 2018, keď ju colníci zadržali na letisku v pakistanskom Láhaure, vymeral pakistanský súd trest odňatia slobody vo výške osem rokov a osem mesiacov. Rozsudok ale nie je právoplatný, Tereza proti nemu podala odvolanie. V dvojitom dne kufra údajne ukrývala deväť kíl heroínu. Tereza prešla cez dve kontroly a chystala sa nasadnúť do lietadla do Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch, odkiaľ mala pokračovať do Írska.

Viac o téme: PakistanTerezaDrogyPašovanieKoronavírusVäznice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu