Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pašeráčka Tereza (24) sedí v pakistanskej base, no má dôvod na úsmev: Darček od prezidenta!

Tereza Hlůšková Zobraziť galériu (3)
Tereza Hlůšková (Zdroj: TASR/AP/K.M. Chaudary)

LÁHAUR - Meno Tereza Hlůšková je v Česku pomerne známe. Dnes 24-ročná žena sa však preslávila inak, než je obvyklé. Pozornosť médií upútala drogovou kauzou za hranicami. Aktuálne sedí za mrežami v Pakistane, no napriek tomu má dôvod na úsmev. Ako je to možné?

Pod pozitívne správy v jej príbehu sa podpísal pakistanský prezident. Ten znižoval väzňom tresty pri príležitosti tamojšieho dňa nezávislosti, ktorý v krajine oslavovali uplynulý piatok. Ide o bežnú prax, hlava štátu rozdáva takýto "darček" v prípade významných dní či sviatkov.

Prečítajte si aj: Heroínová Tereza si zvykla na luxusný servis, tomu je však kvôli KORONAVÍRUSU koniec!

Tereza by sa teda mala dostať na slobodu o tri mesiace skôr. Informoval o tom český Blesk. "Všetkým väzňom vrátane Terezy znížili trest o tri mesiace. Prezident nariadil prepustenie 274 väzňov. Na slobodu sa dostali aj štyri ženy z Terezinej väznice," povedal novinár Alí Aršád. Žurnalista vysvetlil, že zníženie trestu sa netýka ľudí odsúdených za vraždu či terorizmus. 

Tereza Hlůšková
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia, FB/T.H.)

Neslávne známa Češka sa podľa zdroja z väznice správe veľmi potešila. Nečudo. Zároveň vraj verí, že slobodu si začne užívať už čoskoro. O svoje pocity sa mala podeliť aj s jedným z bacharov. Už onedlho by ju totiž mal čakať odvolací súd. Termín pojednávania ale známy nie je, situáciu skomplikovala pandémia.

Deväť kíl heroínu v dvojitom dne kufra

Kauza českej pašeráčky Terezy sa začala pred viac než dva a pol rokom. Bývalá luxusná spoločníčka sa vtedy snažila dostať z pakistanského Láhauru s kufrom, v ktorom colníci objavili takmer deväť kilogramov heroínu.

Kauza je v susednej Českej republike ostro sledovaná.
Zobraziť galériu (3)
Kauza je v susednej Českej republike ostro sledovaná.  (Zdroj: TASR/AP/K.M. Chaudary,Reprofoto: Youtube/Lahore News HD)

Dievčina putovala do väzby, v ktorej sedí dodnes. Tamojší súd jej vlani v marci vymeral trest odňatia slobody v trvaní osem rokov a osem mesiacov. Proti rozsudku sa odvolala. O ďalšom jej osude rozhodne spomínaný odvolací súd.

Viac o téme: VäzeniePašeráčkaPakistanTereza Hlůšková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu