Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Piatok trinásteho: Napriek ochranke okradli dedičku impéria o šperky v hodnote desiatok miliónov

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: FB/T. E.)

LONDÝN – Tamara Ecclestonová sa narodila so zlatou lyžičkou v ústach, ako sa hovorí. Je závratne bohatá, krásna, druhý raz šťastne vydatá a má všetko, čo si zmyslí. No... všetko nie. Po minulom piatku trinásteho je ľahšia o 60 miliónov eur!

Dcéra majiteľa Formuly 1 Bernieho Ecclestona, milionárka Tamara (35) so svojím manželom Jayom Rutlandom (36) a dcérkou Sophiou (5) sotva nastúpila do súkromného lietadla do Laponska, keď sa to stalo. Jej londýnske sídlo s 57 izbami v hodnote 70 miliónov libier (84 miliónov eur) si vybrali neznámi zlodeji. 

Piatok trinásteho: Napriek ochranke
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/T. E.)

Šli naisto. Prikradli sa k domu zozadu, preliezli zadný plot, násilím otvorili okno a vnikli dnu. Za 50 minút, ktoré strávili v dome, stihli pobrať takmer všetky Tamarine cennosti, drahokamy a briliantové prstene, náušnice, náhrdelníky a svadobný dar od Jaya – náramok od Cartiera v hodnote 80-tisíc libier (takmer 100-tisíc eur), všetko dokopy v hodnote 50 miliónov libier (takmer 60 miliónov eur).

Ecclestonová žije s manželom Jayom a ich päťročnou dcérou v Londýne na ulici Kensington Palace Gardens prezývanej „Miliardársky rad“, jej sídlo s bezpečnostným plotom je takmer priamo oproti Kensingtonskému palácu. Medzi ich susedov patria zakladateľ spoločnosti Foxtons Jon Hunt, majiteľ futbalového tímu Chelsea Roman Abramovich, brunejský sultán, najbohatší muž Číny Wang Jianlin a sídli tu viacero veľvyslanectiev vrátane ruského. 

Piatok trinásteho: Napriek ochranke
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/T. E.)

Ku krádeži došlo v piatok večer v prísne stráženom Tamarinom dome v Kensingtone napriek tomu, že sídlo je na jednej z najexkluzívnejších londýnskych ulíc, kde sú úplne bežné 24-hodinové bezpečnostné hliadky, kontrolné stanovištia polície a zákaz vjazdu vozidiel iných osôb okrem majiteľov domov. V samotnom dome Ecclestonovej boli v čase vlámania prítomní viacerí strážcovia, no zlodeji bez problémov vošli a vyšli – cez „otvorené okno“, z ktorého sa spustili na lane.

Piatok trinásteho: Napriek ochranke
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram/T. E.)

Traja lupiči údajne vnikli do Tamarinho domu cez záhradu a zamierili rovno k trezorom. Mali dosť času otvoriť ich, hoci trezory boli skryté v Tamarinej a Jayovej šatni. Ani jeden by naslepo nebolo ľahké nájsť. Po takmer hodine ich vyrušila ochranka, ale podarilo sa im utiecť i s lupom.

Svedkovia uviedli, že v piatok o 23.30 hod. videli v susedstve Kensingtonského paláca pred luxusným domom Ecclestonovej tri policajné autá. Hovorca metropolitnej polície povedal: „Polícia bola v piatok 13. decembra o 23.11 hod. povolaná do rezidenčnej budovy v londýnskej časti W8, hlásené bolo vlámanie a ukradnuté množstvo šperkov vysokej hodnoty.“ Scotland Yard si už vytipoval troch podozrivých, zatiaľ však nikoho nezatkol, ale žiada možných svedkov, aby sa prihlásili.

Piatok trinásteho: Napriek ochranke
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/T. E.)

Úplne zničená na saniach so sobmi

Dedička miliardového impéria je „úplne zničená a v šoku“. Napriek miliónovej krádeži si však tento víkend nasadila odvážnu tvár a neprerušila dovolenku v Laponsku. Trávila čas so svojou malou dcérou a manželom, viezli sa zasneženým lesom na saniach ťahaných sobmi, guľovali sa s manželom, varili si klobásy nad ohniskom a spolu piekli perníky.

Nie je to po prvý raz, čo zlodeji vykradli Ecclestonovcov. Tamarinmu bývalému švagrovi Jamesovi Stuntovi v roku 2017 vykradli dom v Belgravii, lup predstavoval 90 miliónov libier (107 miliónov eur). Polícia však vyšetrovanie ukončila o mesiac neskôr s tým, že nikoho nezatkla. V roku 2010 Tamarinmu otcovi Berniemu ukradli pred očami jeho priateľky šperk v hodnote 200-tisíc libier (239-tisíc eur).

Viac o téme: ManželŠperkyMiliónyDcérkaKensingtonský palácTamara EcclestonováPanstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu