Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Susedné Česko v pozore: Mohutná evakuácia v Brne, v byte s chemikáliami našli mŕtveho muža

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRNO - Ďalších 50 ľudí museli v noci na utorok evakuovať policajti na jednej z brnianskych ulíc. Stalo sa tak po tom, ako v jednom z bytov, v ktorom v pondelok našli mŕtveho 42-ročného muža, objavili okrem chemikálií aj výbušné látky, informoval spravodajský server iDNES.cz.

Už v pondelok policajti evakuovali 25 ľudí z domu, kde nebezpečné látky našli, ako aj z dvoch susedných. Noc museli stráviť v hoteli alebo u svojich príbuzných. Zatiaľ nie je jasné, aké množstvo chemikálií v byte je. Čo bolo príčinou mužovho úmrtia, polícia vyšetruje.

"V priebehu noci bolo nutné evakuovať ďalších 50 obyvateľov Šámalovej ulice. Pyrotechnici na mieste ďalej dôkladne prehľadávajú byt a priľahlú pivnicu. Nájdené nebezpečné látky odvážajú na okamžitú odbornú likvidáciu na bezpečné miesto neďaleko Brna," informoval policajný hovorca Bohumil Malášek.


MIMORIADNY ONLINE Streľba v ostravskej nemocnici: Počet obetí rastie, útočník spustil paľbu v čakárni


Podľa informácií Mladej fronty DNES sa v byte našlo niekoľko kilogramov výbušných látok. Policajti predpokladajú, že práce na mieste by sa mohli skončiť na poludnie. "Potom by sa mohli evakuovaní obyvatelia vrátiť domov. Časť Šámalovej ulice je stále uzavretá pre dopravu aj chodcov," dodal Malášek. Evakuované osoby môžu zatiaľ zostať v priestoroch radnice v mestskej časti Brno-Židenice.

 

Viac o téme: EvakuáciaChemikáliePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu