Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Čin, z ktorého zostáva rozum stáť: Brat zastrelil sestru, pretože si ho zablokovala na Facebooku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

ANCHORAGE - Na Aljaške zatkli muža, ktorý zastrelil svoju mladšiu sestru po tom, ako si ho zablokovala alebo odstránila z priateľov na sociálnej sieti Facebook. Polícia z mesta Anchorage uviedla, že 27-ročný Moses Tony Crowe spáchal trestný čin počas Dňa vďakyvzdania po hádke s Amandou Rose Owen.

Polícia prišla do domu v Anchorage o 15:14 tamojšieho času po tom, ako ju upozornili na streľbu. Na mieste našli 23-ročnú ženu so strelným poranením v hornej časti tela. Zomrela po prevoze do neďalekej nemocnice.

Noviny Anchorage Daily News uviedli, že policajti v ten deň prijali dva telefonáty týkajúce sa prípadu. Najprv im volal muž, ktorý sa identifikoval ako strýko obete. Podľa vlastných slov počul ranu, keď pripravoval jedlo a následne našiel ženu, ktorá bola "v bezvedomí, no dýchala".

Potom volala na políciu stará matka páchateľa, ktorá bola zároveň svedkyňou celého incidentu. Ako objasnila, sedela na posteli a rozprávala sa s Owen, ktorá sedela na stoličke, pričom v náručí mala ročného syna. V tom prišiel do miestnosti Crowe, ktorého nahnevalo, že si ho sestra odstránila z priateľov alebo zablokovala na Facebooku. Vnuk potom vytiahol z vrecka zbraň, namieril a vystrelil. Stará matka uviedla, že muž predchádzajúcu noc pil alkohol a spal až do popoludnia.

Crowe po streľbe povedal starej matke, že "strávi zbytok života za mrežami" a požiadal ju, aby nevolala políciu s tým, že "on to tak nemyslel". Krátko po tom odišiel z domu. Na jeho zatknutí sa podieľal aj špeciálny tím SWAT.

Strelec vyšetrovateľom povedal, že sestru zabil nešťastnou náhodou, keď si "krútil zbraň okolo prsta". Kauciu stanovili na 500-tisíc dolárov (v prepočte približne 453-tisíc eur).

Viac o téme: RodinaZabitieAljaškaSpojené štátyAnchorage
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu