Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nech žije byrokracia: Ak vás v Texase úradne vyhlásia za mŕtveho, ste mŕtvi, hoci prídete na úrad osobne

(Zdroj: youtube/cnn)

AUSTIN – Sherry Ellisová zistila, že zomrela deň po Halloweene. Seniorka z Texasu sa o tom dozvedela tak, že si vyberala v lekárni lieky na predpis. Jej platobnú kartu odmietli prijať, čo jej bolo divné, keďže jej ju len nedávno vydali. Išla teda do banky a zistila...

Podľa amerického média CNN v niekoľkých telefonických hovoroch Sherry zistila, že ju úrad sociálneho zabezpečenia vyhlásil za mŕtvu. Úrady jej tým spôsobili nemalé problémy.

„Moju bankovú kartu pokladničné terminály všade odmietali, nemohla som si vybrať peniaze, kúpiť lieky, jedlo, nemohla som robiť nič. Ani neviem, ako dlho som bola mŕtva, než som to zistila,“ povedala seniorka. Zrušili jej aj zdravotné poistenie a teraz musí čakať, kým ju úrady „oživia“. To sa však pre byrokraciu môže poriadne natiahnuť. „Šla som na ich najbližšiu pobočku, ale povedali mi, že oživenie môže trvať až 45 dní,“ sťažuje sa seniorka.

Do rúk síce dostala list, kde úrad potvrdil, že je Ellisová živá, paradoxne jej je však na nič, pretože v systémoch lekární a bánk ju stále vedú ako mŕtvu. „Pre celý svet som mŕtva, pritom som stále tu. Je to dosť smutný pocit,“ opisuje svoje pocity a vysvetľuje, že s manželom posledných pár rokov žijú od výplaty k výplate a peňazí rozhodne nemajú nazvyš.

Žena svoj príbeh našťastie porozprávala spravodajskej stanici CNN a veci sa dali do pohybu. „Odblokovali mi kartu a obnovili poistenie, ale viac informácií sa ku mne zatiaľ nedostalo. Ak sa na úrade stala chyba v priebehu niekoľkých sekúnd, nerozumiem, prečo sa rovnako rýchlo nedá odstrániť,“ dodáva Ellisová. Na svojej webovej stránke pritom úrad uvádza, že ak niekto objaví podobnú chybu, má ihneď navštíviť jeho najbližšiu pobočku aspoň s jedným dokladom totožnosti.

Viac o téme: ŽenaDokladyMŕtvaBez peňazíSeniorkaÚrady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu