Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Češku Pavlínu (†38) našli v Egypte mŕtvu: FOTO Jej sestra opísala temné pozadie smrti

Češka bola nájdená mŕtva vo svojom apartmáne v Hurgade. Zobraziť galériu (2)
Češka bola nájdená mŕtva vo svojom apartmáne v Hurgade. (Zdroj: Go Found Me)

HURGADA/PRAHA – Pavlína Š. sa odsťahovala z Česka do Egypta, aby začala nový život. V apartmáne v egyptskej Hurgade však spáchala samovraždu. Jej sestra Dana sa nazdáva, že pod tragédiu sa podpísala ťažká životná situácia, v akej sa ocitla.

Pavlína Š. (38) odišla do Egypta v júni tohto roka. V Hurgade vlastnila apartmán. „Chcela tam žiť a nájsť si prácu, do Česka sa už neplánovala vrátiť,“ povedala o sestre Dana. Tú v októbri zasiahla zdrvujúca správa. Pavlínino telo bez známok života bolo nájdené v apartmáne, vedľa neho sa mali povaľovať lieky proti depresiám. Žene zlyhalo srdce.

Na snímke Pavlína (vľavo) a Dana (vpravo).
Zobraziť galériu (2)
Na snímke Pavlína (vľavo) a Dana (vpravo).  (Zdroj: Go Found Me)

Čo však Pavlínu lákalo do Egypta? Dana hovorí, že Česko sa rozhodla opustiť po tom, čo sa rozišla s priateľom, ktorému mala požičať veľkú sumu peňazí. „Sestra sa do neho zamilovala, on ju oblbol, vytiahol z nej okolo 200-tisíc korún (viac než 7,8-tisíca eur). On jej psychicky ublížil. Mala ho stále v hlave, pomohla mu a jeho známym a bolelo ju, ako ju využil,“ povedala Dana pre televíziu Nova s tým, že najprv sestru údajne požiadal o 86-tisíc korún (vyše 3,3-tisíca eur) na opravu auta, pričom ďalšie nemalé peniaze mala požičať jeho kamarátom. „Počítala s financiami do začiatku. Chcela tam žiť, pracovať alebo podnikať a na Vianoce mala priletieť na skok,“ dodala Pavlínina sestra.

Čítajte aj: Pavlína (†38) odišla do Egypta: O pár dní ju našli mŕtvu v apartmáne, mrazivé slová jej sestry

Dana po smrti sestry na portáli GoFundMe založila zbierku, aby mohla sestrino telo previezť do Česka, lebo Pavlína nemala nijaké poistenie. Potrebovala vyzbierať približne 4500 eur. Nakoniec si musela vziať pôžičku, aby mohla sestru pochovať. Prevozom tela sa však problémy nekončia. Rodinu ešte čaká dedičské konanie kvôli Pavlíninmu apartmánu, s čím sa spája najatie právnika v Egypte i Česku.

Viac o téme: PeniazeLáskaSamovražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu