Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Škandál na výletnej lodi: Dvojica priveľmi hlučným sexom ohrozila bezpečnosť spolupasažierov

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB/TUI Cruises)

BONN – Nemecký pár chce zažalovať cestovnú spoločnosť za to, že ho posádka jej výletnej lode pred pol rokom donútila plavidlo opustiť, údajne pre hlasitý sex. Dvojica teraz žiada náhradu finančných i psychických škôd, ktoré jej vznikli pri zháňaní náhradnej dopravy domov.

Dvojica sa podľa nemeckého časopisu Reise Reporter v apríli vydala s cestovnou firmou TUI Cruises na dvojtýždňovú okružnú plavbu po Karibiku na výletnej lodi Mein Schiff 5. Hneď v prvý deň však pár z lode vysadili.

Renate F. a jej manžel Volker priznali, že pri sexe zabudli zavrieť dvere na balkón ich kabíny. Renate uviedla, že býva počas intímneho styku pomerne „vášnivá a hlasitá“. 

Zároveň dodala, že sa predtým nahlas pohádali. Zdôraznila však, že spor nezahŕňal násilie a nespôsobil v kabíne nijakú škodu. A sex bol vraj z jej strany dobrovoľný.

Škandál na výletnej lodi:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet)
Zatiaľ čo Renate si po styku šla na balkón zapáliť a Volker si užíval sprchu, prišla za nimi manažérka lode spolu s bezpečnostným pracovníkom. Požiadala dvojicu, aby opustila loď, údajne z bezpečnostných dôvodov. Manželov nakoniec vysadili na ostrove Barbados. S pomocou Renatinej matky si rezervovali let do Paríža. Z francúzskeho hlavného mesta sa potom vlakom dostali do Nemecka. Za plavbu na výletnej lodi, kde strávili iba deň, zaplatili 5 800 eur. Cesta taxíkom k hotelu na Barbadose, kde zostali tri noci, ich stála asi tisíc eur. Spiatočný let do Paríža ich vyšiel na 1 950 eur, ubytovanie pred cestou do Nemecka na 135 eur a cesta vlakom do Frankfurtu na 454 eur.

A preto teraz chystajú žalobu. Tvrdia, že spoločnosť porušila svoje povinnosti, keď im nezariadila ubytovanie a spiatočnú cestu. Renate tvrdí, že predčasné ukončenie plavby v nej vyvolalo traumu. Od firmy preto chce kompenzáciu.

Škandál na výletnej lodi:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)
Hovorkyňa spoločnosti uviedla pre portál Newsweek, že dvojicu požiadali, aby opustila loď pre incident, ktorý súvisel s bezpečnosťou. „Urobili sme to s cieľom chrániť bezpečnosť hostí i ostatných cestujúcich,“ uviedla vo vyhlásení cestovka TUI Cruises. S Renate si údajne vymenila korešpondenciu, v ktorej jej vysvetlila svoje stanovisko. Detaily incidentu a korešpondencie nechcela komentovať s tým, že musí chrániť osobné práva hostí. O tom, že by dvojica pripravovala žalobu, nemá nijaké informácie. 

„V prípade bezpečnostných incidentov na palube lode si rezervujeme právo požiadať našich hostí, aby vo výnimočných prípadoch opustili loď,“ uviedla hovorkyňa. Ak sa tak stane, cestujúci si musia náklady hradiť sami. Spoločnosť tvrdí, že s organizáciou spiatočnej cesty ponúkla dvojici pomoc.

Škandál na výletnej lodi:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/TUI Cruises)
Na otázku, či je „rušenie pokoja“ častým dôvodom, prečo sú cestujúci vylúčení z plavby na lodiach TUI Cruises, lodná spoločnosť nereagovala. Nebezpečenstvo veľkého hluku je však na výletných lodiach vo všeobecnosti vysoké, tvrdia odborníci agentúry „Cruise Critic“: „Steny výletných kabín sú známe svojou tenkosťou a zvuk sa šíri veľmi dobre – najmä prostredníctvom spájacích dverí alebo dverí na chodbu,“ uvádza webová stránka agentúry.

 

Viac o téme: BalkónKabínaBarbadosVýletná loďHlučný sex
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu