Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragédia v Južnej Kórei: Rybársku loď zachvátil požiar, 11 ľudí je nezvestných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Rune Stoltz Bertinussen/NTB Scanpix via AP)

SOUL - V juhokórejských vodách začala v utorok ráno horieť rybárska loď a 11 ľudí je v dôsledku požiaru nezvestných. Jedného rybára, ktorý bol v bezvedomí a nedýchal, našli záchranári vo vode 7,4 kilometra južne od lode a letecky ho previezli do nemocnice na neďalekom ostrove Čedžu, kde ho vyhlásili za mŕtveho.

Predstaviteľ ostrovnej pobrežnej stráže Lee Gun-han informoval, že do pátrania po preživších vo vodách pri Čedžu sa zapojili lode, vrtuľníky a hliadkové lietadlo pobrežnej stráže i námorníctva a so svojimi plavidlami pomáhajú aj civilisti. Záchranné práce komplikujú veľké vlny a silný vietor v oblasti.

Pobrežná stráž dostala podľa Leeho hlásenie o požiari na lodi okolo 7:00 miestneho času. Jej vrtuľník plavilo našiel zhruba o hodinu neskôr, pričom jeho vrchná časť bola už úplne zhorená. Na palube lode bola dvanásťčlenná posádka, ktorá pozostávala zo šiestich Juhokórejčanov a šiestich Vietnamcov. Rybári vyplávali 8. novembra z prístavu Tchongjong na lov vlasochvostov a plánovali sa vrátiť v pondelok.

Viac o téme: MoreLoďPožiarTragédiaRybáriJužná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu