Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rodinná tragédia sa opakuje: Vnučka (†22) Roberta F. Kennedyho sa predávkovala drogami

Saoirse mala len 22 rokov.
Saoirse mala len 22 rokov. (Zdroj: Twitter)

BOSTON – Existuje prekliatie rodiny Kennedyovcov? Mnohí z nich si siahnu na život alebo tragicky zahynú. Vo štvrtok 1. augusta zomrela na predávkovanie drogami vnučka Roberta F. Kennedyho (†43), mladšieho brata bývalého amerického prezidenta Johna F. Kennedyho (†46 – bol prezidentom v rokoch 1961 – 63). Oboch zavraždili.

Do domu manželky Roberta F. Kennedyho Ethel zavolali záchrannú službu, no najskôr neuviedli meno pacienta. Vnučku Ethel, Saoirse Kennedyovú Hillovú (†22) previezli do nemocnice v Hyannise v Massachusetts, ale tam lekári konštatovali smrť.

Ethel Kennedyová (91), vdova po Robertovi F. Kennedym k jej smrti uviedla, že „svet je teraz o niečo menej krásny“. Ethel a Robert Kennedyovci mali 11 detí, Saoirse bola dcérou jednej z nich, Mary Courtney Kennedyovej Hillovej. Jej smrť potvrdili úrady, do domu v Hyannisu bola pre vyšetrovanie úmrtia privolaná aj polícia.

Saoirse (po írsky Sloboda) Hillová strávila detstvo v Írsku, odkiaľ pochádza rodina Kennedyovcov, študovala komunikačné vedy na vyššej škole v Bostone a pr študentské noviny popísala svoj boj s depresiou. Bola jedinou dcérou Mary Courtney Kennedyovej Hillovej a jej manžela Paula Michaela Hilla.

Ethel Kennedyová má za sebou sériu rodinných tragédií. Okrem straty manžela po jeho zavraždení v roku 1968 prišla tiež o dvoch synov. David (†28) zomrel v roku 1984 na predávkovanie a Michael (†39) sa zabil pri nehode na lyžiach v roku 1997. Švagor, prezident John F. Kennedy sa stal obeťou atentátu v roku 1963.

Viac o téme: DrogySmrťVnučkaKennedySaoirse
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu