Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Krvavý masaker na Srí Lanke: Otec sa rozhodoval, ktoré dieťa zachráni, nakoniec stratil obe

Daniel a Amelie Linseyovci Zobraziť galériu (4)
Daniel a Amelie Linseyovci (Zdroj: FB/Daniel Linsey, Linsey Family)

KOLOMBO - Americký investičný bankár Matt Linsey (61), pracujúci v Londýne, v emotívnom interview pre CNN porozprával o hrôze, ktorú zažil na Srí Lanke a z ktorej sa pravdepodobne nikdy nespamätá. V dôsledku teroristického útoku na hotel, v ktorom bývali, boli zranené jeho dve deti, 19-ročný Daniel a 15-ročná Amelie. Napriek jeho obrovskej snahe sa mu ich však nepodarilo zachrániť.

Strojca hrôzy na Srí Lanke: VIDEO Minúty pred hororom, kamery zachytili príchod atentátnika

Trojica trávila na Srí Lanke dovolenku a mal to byť ich posledný deň v exotickej destinácii, odkiaľ sa mali vrátiť k mame Angeline a dvom ďalším bratom (12, 21) do Londýna. Ubytovaní boli v luxusnom hoteli Šangri-La v Kolombe a práve odchádzali z raňajok v lobby, keď došlo k prvému výbuchu. Vystrašená rodina sa snažila okamžite utiecť pred nebezpečenstvom, ale bohužiaľ, takmer okamžite nasledovala druhá explózia.

Krvavý masaker na Srí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Daniel Linsey, Linsey Family)

"Nedá sa opísať, aké to bolo strašné. Ľudia kričali. Bol som so svojimi deťmi. Nevedel som, či sú v poriadku, bola tma. Bál som sa, že príde ďalších výbuch. Utekali sme preč - potom prišla druhá explózia," opísal pre The Times dramatické momenty zdrvený otec, ktorý sa snažil zistiť, ako sú na tom jeho deti. Ani jeden z nich sa po zásahu nehýbal, no jeho syn pôsobil, že je na tom horšie ako jeho dcéra. Snažil sa ho oživiť.

Krvavý masaker na Srí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Daniel Linsey, Linsey Family)

Keď sa jedna zo žien ponúkla, že zostane pri Amelie a pomôže jej, odniesol svojho syna do sanitky a odviezol sa s ním do nemocnice. Bohužiaľ, lekári už nedokázali mladíkovi pomôcť. Nakoniec sa dozvedel ešte jednu hroznú správu. Napriek tomu, že jeho dcéra nevyzerala byť na tom až tak zle, aj ona v nemocnici zomrela. Pravdepodobne v dôsledku vnútorných zranení.

Srí Lanka.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP)

Nešťastný otec, ktorého šrapnel zranil na tvári, sa vrátil domov do Londýna. "Je šokovaný, nehovoril o tom veľa. Snaží sa byť silný pre môjho malého brata, ktorý má 12, a moju mamu," uviedol najstarší syn David.

Daniel bol študentom na Westminster Kingsway College a rozhodoval sa, či ísť na univerzitu v Manchestri alebo Leicesteri, kde chcel študovať marketing. Bol to horlivý charitatívny pracovník, ktorý sa dobrovoľne prihlásil na prácu v etiópskom sirotinci či u kočovníkov v Mongolsku. Amelie bola žiačkou na Godolphin and Latymer School v Hammersmithe. Podľa otca sa obe jeho deti veľmi zaujímali o rôzne kultúry a milovali cestovanie.

Viac o téme: HotelAtentátTeroristický útokSrí LankaKolombo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu