Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veľké pátranie v Česku: FOTO Únos v Prahe, dvaja muži vytrhli Sofiu (5) babičke z náručia

Sofia Andrea Mikyšková Zobraziť galériu (2)
Sofia Andrea Mikyšková (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Česká polícia pátra po päťročnej Sofii Andree Mikyškovej. Dvaja neznámi muži ju pred 13.00 h. podľa oznámenia o únose vytrhli babičke z náručia v ulici Vlasty Průchovej v Prahe 10 Uhříněvsi. Informoval o tom policajný hovorca Tomáš Hulan. Doterajšie zistenia vypovedajú o tom, že by únoscovia mohli dievča odviezť do zahraničia, pravdepodobne do Nemecka.

Andrea je nezvestná takmer tri roky: Súd poslal do väzenia jej exmanžela, odsedí si 12 rokov

"Únoscovia dievčatko naložili do pristaveného osobného auta Volvo XC 90, striebornej farby, registračnej značky 8S2 0469," uviedol hovorca.

Hľadaná meria 120 až 130 centimetrov a je chudá. Blonďavé vlasy dlhé zhruba do polovice chrbta mala zopnuté do dvoch copov. Na sebe mala ružovú látkovú bundu s podšívkou z bieleho baránka a modré rifle s čiernymi kvietkami, ružovú čiapku so striebornými prúžkami a ružové topánky, opísala polícia.

Veľké pátranie v Česku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia ČR)

"V súvislosti s touto udalosťou pátrajú kriminalisti štvrtého policajného obvodu taktiež po matke dievčatka. Tá má so svojou dcérou zakázaný styk, kedy dievčatko bolo zverené do starostlivosti babičky," uviedol Tomáš Hulan.

Po matke uneseného dievčatka, Zdenke Amálii Mikyškovej Stolcovej (41), pátra polícia kvôli tomu, že je na ňu vydaný súhlas so zadržaním. "V túto chvíľu prosíme o pomoc pri pátraní, kedy privítame akúkoľvek informáciu o pohybe nezvestného päťročného dievčatka, jeho hľadanej matky a predmetného vozidla," doplnila polícia.

Viac o téme: únosPrahaSofia Andrea Mikysková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu