Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Andrea je nezvestná takmer tri roky: Súd poslal do väzenia jej exmanžela, odsedí si 12 rokov

Andrea Vlčeková je nezvestná takmer dva roky. Zobraziť galériu (3)
Andrea Vlčeková je nezvestná takmer dva roky. (Zdroj: FB/A.D.)

BRATISLAVA - Mladá mamička Andrea Vlčeková je nezvestná už takmer tri roky. Uniesli ju spred škôlky 13. decembra, kam ešte odviedla svojho syna. Odvtedy po nej niet ani stopy. Podozrivým bol hneď jej exmanžel, Miroslav Vlček. Súd dnes rozhodol o jeho treste.

Na dvanásť rokov ide do väzenia Miroslav Vlček, ktorý si objednal „zmiznutie“ svojej bývalej manželky Miroslavy Vlčekovej. Senát Krajského súdu v Trnave dnes zamietol odvolania obžalovaného aj prokurátora a potvrdil rozsudok prvostupňového súdu z konca minulého roku.

Vlček bol odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody formou účastníctva. Andrea Vlčeková je nezvestná od 13. decembra 2016, keď ju dvaja muži na Ulici R. Dilonga v Hlohovci násilím vtiahli do osobného auta a odviezli na neznáme miesto.

Miroslava Vlčeka odsúdili za únos manželky na 12 rokov väzenia.
Zobraziť galériu (3)
Miroslava Vlčeka odsúdili za únos manželky na 12 rokov väzenia.  (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Zmiznutie 35-ročnej exmanželky si podľa policajného vyšetrovania objednal Miroslav Vlček z pomsty za to, že exmanželka proti nemu vypovedala ako svedok v prípadoch ekonomickej trestnej činnosti a za to, že spravovala majetok spoločnosti VK Invest Group, na ktorý si robil nárok. V kauze už boli zo zločinu pozbavenia osobnej slobody obvinené aj ďalšie tri osoby.

Zatiaľ nie je jasné, čo sa s matkou dvoch detí stalo a ani to, či ešte vôbec žije. Vlčeka zadržali policajti pár dní po zmiznutí jeho bývalej manželky na Orave. Súd ho vzápätí vzal do väzby, kde je dodnes. Podľa policajného vyšetrovania nebol vykonávateľom skutku, od ktorého je jeho bývalá manželka nezvestná, podieľal sa však na jeho príprave.

Viac o téme: únosSúd Andrea VlčekováMiroslav Vlček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu