Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rodina vycestovala do Turecka: FOTO Náhla smrť dievčatka (†3) v izbe, ochorelo z hotelovej stravy?

Lily Gibsonová (†3). Zobraziť galériu (3)
Lily Gibsonová (†3). (Zdroj: Go Found Me)

MUGLA – Stratiť dieťa je za každých okolností strašné. Bohužiaľ, s takouto obrovskou bolesťou sa museli vyrovnať aj rodičia malej Lily. Trojročné dievčatko zomrelo počas rodinnej dovolenky v Turecku. A to bez akéhokoľvek varovania.

Lisa, Chris a ich trojročný anjelik Lily zamierili do štvorhviezdičkového hotela Bodrum Holiday Resort v tureckom meste Mugla ešte vlani v auguste. Mala to byť dovolenka snov. Všetko sa však skomplikovalo, keď sa Lily rodičom posťažovala, že sa necíti dobre.

Otec ju vzal k lekárovi do tamojšieho centra, kde sa nezdržali dlho. Doktor ich poslal preč s liekmi proti bolesti. No dievčatku začala žltnúť koža, nedlho po tom zomrelo v hotelovej izbe. „Chcem len vedieť, čo sa stalo,“ povedal nešťastný Chris na súde.      

Na snímke Lily Gibsonová (†3).
Zobraziť galériu (3)
Na snímke Lily Gibsonová (†3).  (Zdroj: Go Found Me)

Rodinný advokát Stephen Ireland tvrdí, že v čase pobytu rodiny nebol v hoteli hlásený nijaký nárast chorôb. Žiada vyšetriť, či sa Lily mohla nakaziť nejakou bakteriálnou infekciou. Napríklad baktériou rodu Shigella, E.coli alebo Salmonella.

K prípadu sa vyjadrila aj cestovná kancelária Thomas Cook, s ktorou rodina z Veľkej Británie vycestovala do Turecka. „Rodine chceme vyjadriť úprimnú sústrasť. Súdnemu lekárovi sme poskytli všetky informácie, ktoré sme získali v hoteli a zdravotníckych zariadeniach. Príčina smrti zostáva aj naďalej nejasná,“ uviedla hovorkyňa cestovky.   

Na snímke Lily Gibsonová (†3).
Zobraziť galériu (3)
Na snímke Lily Gibsonová (†3).  (Zdroj: Go Found Me)
  


Prečítajte si aj: Britka (37) si užívala vysnenú dovolenku v Mexiku: Na tretí deň sa stalo čosi, čo jej zničilo život


Koroner, v Spojených štátoch a Anglicku úradný obhliadač mŕtvol, právnemu zástupcovi spoločnosti prikázal, aby skontroloval správy týkajúce sa čistoty a nezávadnosti potravín za posledný rok.

„Dôkazy o biednej nezávadnosti potravín v hoteli a možnosť, že Lily zomrela v dôsledku choroby z jedla, nás oprávňuje konfrontovať spoločnosť Thomas Cook,“ vyhlásil koronerov asistent Robert Forrest. Podľa jeho slov s odvolaním sa na vyšetrovateľov hotel získal v hodnotení nezávadnosti potravín iba 54 percent.  

Viac o téme: TureckoHotelDovolenkaSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu