Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hlúpy žartík na dovolenke v Grécku vyšiel Britky (20, 20) draho: Najodpornejší zážitok v živote

Shona Coxová (vľavo) a Vicki Alboneová Zobraziť galériu (2)
Shona Coxová (vľavo) a Vicki Alboneová (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Britky Shona Coxová (20) a Vicki Alboneová (20) šetrili celé mesiace na svoju prvú dovolenku v zahraničí, za ktorú dali 2000 libier (cca 2250 eur). Po neškodnom žarte sa však ich pobyt na gréckom ostrove Korfu zmenil na nočnú moru. Kamarátky strávili tri dni v tamojšej väznici a na tento zážitok budú ešte veľmi dlho v zlom spomínať.

FOTO Hororová dovolenka v Tunisku: Česi a Slováci žili v špine, jedného personál zmlátil

Dievčatá stretli 24. augusta na pláži Issos na Korfu skupinku gréckych mužov a strávili s nimi popoludnie. Nakoniec jedného z nich nahovorili, aby sa šiel okúpať iba v boxerkách a dostali bláznivý nápad, že si z neho vystrelia a ukryjú mu šaty pod iné ležadlo. Dobre sa zabávali aj jeho kamaráti, ktorí si ho natáčali na mobilné telefóny. Spokojné s výsledkom sa Britky vrátili do 4-hviezdičkového rezortu Labranda Sandy Beach a zostali šokované, keď ich večer navštívila polícia.

Pre denník The Sun uviedli, že od nich žiadala, aby vrátili mužove oblečenie aj hodinky značky Rolex v hodnote 400 libier (cca 450 eur). Dievčatá sa dôstojníkom snažili vysvetliť, že ony tie veci nemajú, ale takéto ubezpečovanie nestačilo. Žiadne hodinky vraj nikdy v ruke ani nedržali. Nakoniec skončili v policajnej cele. Mužovi kamaráti totiž tvrdili, že ich videli, ako hodinky a šaty berú do hotela.

Hlúpy žartík na dovolenke
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Bola to najstrašnejšia a najtraumatickejšia skúsenosť v našom živote," povedala Shona. "Od začiatku až do konca s nami zaobchádzali zle a ja som sa nikdy s ničím podobným stretla. Nikto nám nič nevysvetlil, predviedli nás do miestnosti a prehľadali. Cely boli úplne odporné, na stenách boli nápisy a všade na podlahe moč," posťažovala sa Shona, podľa ktorej museli ležať na zhnitých matracoch bez vankúša, deky alebo inej prikrývky. Navyše v celách bolo povolené fajčiť, takže to tam neustále páchlo od cigariet.

Podľa nej došlo k porušeniu ich základných ľudských práv, keďže im nechceli dať jedlo ani pitie 24 hodín na základe vymysleného príbehu o tom, že ich Gréci videli, ako berú späť do hotela oblečenie aj hodinky. Shona hovorí, že to bola jedna veľká lož. Nakoniec dievčatám dovolili porozprávať sa s anglicky hovoriacim právnikom a museli si počkať tri dni na to, kedy sa inkriminovaný muž, ktorému mali veci zmiznúť, vráti z Atén, aby mohol svedčiť. Nakoniec súd rozhodol o tom, že sú nevinné a ony mohli odcestovať späť domov. Na dovolenku do Grécka však určite tak skoro opäť nepôjdu.

Viac o téme: DovolenkaVäzenieGréckoKorfu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu