Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Mexiku sa ľudia sťažovali na strašný zápach: Kamión plný mŕtvol!

Ľudia sa sťažovali na zapáchajúci kamión. Keď ho otvorili, zistili, že tam je 157 mŕtvol.
Ľudia sa sťažovali na zapáchajúci kamión. Keď ho otvorili, zistili, že tam je 157 mŕtvol. (Zdroj: Twitter.com/Iranpowerful)

MEXIKO - Obyvatelia mexického štátu Jalisco sa v posledných dňoch sťažovali na zápach šíriaci sa z mraziarenského kontajnera, v ktorom sa nachádzali telá 157 obetí organizovaného zločinu, informuje agentúra AP.

Mexické úrady v roku 2006 začali boj proti organizovanému zločinu. Odvtedy v krajine zaznamenali 200.000 vrážd a 35.000 ľudí je nezvestných. Najvyšší počet vrážd sa stal práve v štáte Jalisco na západnom pobreží Mexika.

Mŕtvoly bežne skladujú v mraziarenských kontajneroch, pretože kapacita márnic je naplnená. Mexické zákony totiž kremáciu tiel obetí organizovaného zločinu zakazujú, informovala stanica BBC. Hovorca prokurátory v štáte Jalisco potvrdil, že vozidlo a telá v ňom sú pod dohľadom úradov. Po sťažnostiach miestnych obyvateľov ho previezli do priestorov prokuratúry v hlavnom meste štátu Guadalajara v západnej časti Mexika.

 

 

Octavio Cotero Bernal, riaditeľ ústavu patológie v Jaliscu pre denník Mural povedal, že miestne úrady majú problém s návalom mŕtvol, ktoré musia podrobiť pitve. Telá však pre miestnu komunitu nepredstavujú zdravotné riziko a všetku zodpovednosť nesie polícia. Dodal, že v oblasti by mala byť do konca tohto mesiaca postavená nová márnica s kapacitou 800 tiel.

Kamión s mraziarenským návesom bol pôvodne zaparkovaný na skladisku v meste Tlaquepaque, niekoľko kilometrov južne od Guadalajary. Skladisko však minulý štvrtok zavreli, pretože bolo postavené bez povolenia. Cez víkend kamión stál na nespevnenej ceste v meste Tlajomulco, kde vyvolal protesty miestnych obyvateľov.

Viac o téme: KamiónMŕtvolySmradMexikoMárnice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu