Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Na rušnom námestí v Číne vrazilo auto do chodcov: Deväť ľudí zahynulo

(Zdroj: topky)

PEKING - Do davu na námestí mesta Mi-šuej v centrálnej Číne vrazilo v stredu večer vozidlo typu SUV, pričom najmenej deviati ľudia zahynuli a viac ako 40 ďalších utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie miestnej vlády.

Polícia zatkla podozrivého vodiča auta, ktoré narazilo do veľkej skupiny ľudí na námestí v meste v provincii Chu-nan. Polícia zrážku vyšetruje a v správach čínskych médií sa neobjavili zmienky o terorizme alebo iných motívoch. Polícia identifikovala podozrivého ako 54-ročného Číňana Jang Can-jüna, ktorý si už odpykal niekoľko trestov odňatia slobody za podpaľačstvo či napadnutie.

Video nie je vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a ľudí s citlivou povahou!

AP pripomína, že v Číne došlo v minulých rokoch na verejných miestach k násilným útokom vrátane podpaľačstva či bombových útokov na autobusy či budovy.

Niekedy ich spáchali ľudia, ktorí si riešili svoje osobné problémy alebo pociťovali krivdu zo strany spoločnosti. Občas sa takéto útoky pripisovali militantným separatistom, aj keď v minulých rokoch ich bolo pomenej. Dôvod jeho činu zatiaľ nie je známy, nevie sa zatiaľ ani to, či jeho čin mohol mať teroristický motív.

Viac o téme: Autoútok Čína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu