Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Podľa Krajniaka je Lučanský lepší šéf polície ako Gašpar: Saková sa snaží nič nepokaziť, tvrdí

Prezident Policajného zboru SR Milan Lučanský a ministerka vnútra SR Denisa Saková
Prezident Policajného zboru SR Milan Lučanský a ministerka vnútra SR Denisa Saková (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

BRATISLAVA – Milan Lučanský je podľa podpredsedu hnutia Sme rodina Milana Krajniaka určite lepší policajný prezident ako Tibor Gašpar, pretože niektoré veci, ktoré sa kedysi neriešili, sa teraz riešia. Ako povedal Krajniak, viaceré kauzy sa vo vyšetrovaní posúvajú vpred.

„Ale nevidím to izolovane, že to je len Lučanským. Polícia a prokuratúra začali spolupracovať v tom, že veci sa posúvajú vpred. My potrebujeme obnoviť dôveru ľudí v štát, v to, že keď sa udeje krivda, štát to rieši. U Lučanského je to vyšetrovanie vraždy a Kočnera. Na prokuratúre to vidno na prípade aktivistov, keď generálna prokuratúra rozhodla, že ich zadržanie bolo nezákonné a pustila ich von,“ povedal Krajniak s tým, že to je signál pre verejnosť, že aj normálny človek sa vie dovolať spravodlivosti, keď štátny orgán pochybí. „Polícia a prokuratúra, to sú tisíce ľudí. Určite im verím oveľa viac, ako pred rokom. Vidím pozitívny posun,“ konštatoval.

Ministerka vnútra Denisa Saková roky podľa Krajniaka spolupracovala s Robertom Kaliňákom a preto nikto nemohol predpokladať, že jej politika bude zásadne odlišná od toho, čo robil Kaliňák. „Zdá sa mi, že Saková sa snaží nič nepokaziť. Neviem povedať konkrétnu vec, za ktorú by sa dala pochváliť. Ale oceňujem, že sa prestalo brániť riešeniu najvypuklejších problémov, ktoré sa dlho zametali pod koberec. Tam aj Saková prispela v tom, že vymenovala nového policajného prezidenta. Keď boli tlaky, že nesmie odvolávať predstaviteľov NAKA, tak ho podržala, že je to jeho kompetencia,“ dodal Krajniak.

Viac o téme: PolíciaTibor GašparMilan KrajniakDenisa SakováMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu