Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Danko nerokoval so zástupcami Ruska, iba sa zúčastnil na večeri

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA/Viktor Zamborský)

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany odmieta, že by sa predseda Národnej rady SR Andrej Danko zúčastnil na pracovnom stretnutí so zástupcami Ruskej federácie, na ktorom boli témou aj opravy ruských vrtuľníkov. Stretnutie sa uskutočnilo v pondelok 15. októbra.

Podľa stanoviska ministerstva, ktoré poskytla hovorkyňa rezortu Danka Capáková, sa Danko zúčastnil iba na pracovnej večeri, bez predstaviteľov rezortu. Keďže išlo o pracovné rokovanie, ministerstvo obrany o ňom neinformovalo. "Vzhľadom na to, že stretnutie malo charakter pracovného rokovania, neinformovali sme o ňom vopred. Zároveň však odmietame medializované tvrdenia, že na stretnutí delegácie ministerstva obrany a zástupcov Ruskej federácie sa zúčastnil aj predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Predseda parlamentu na stretnutí nebol. Zúčastnil sa až na pracovnej večeri so zástupcami Ruskej federácie, a to už bez delegácie ministerstva obrany," uvádza sa v stanovisku rezortu obrany.

Na stretnutí boli hlavnou témou opravy ruských vrtuľníkov Mi-17, ktoré v súčasnosti rezort stále využíva. "Na pracovnom stretnutí, ktoré sa uskutočnilo vďaka kontaktom predsedu Národnej rady SR a Slovenskej národnej strany Andreja Danka, sa zúčastnili aj zástupcovia Leteckých opravovní Trenčín na čele s generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva Martinom Dušaničom. Hlavnou témou bolo riešenie generálnych opráv vrtuľníkov Mi-17 pre agentúru NSPA, ktorú realizujú štátne letecké opravovne, a nedávno medializovaný problém o príslušných certifikátoch," uviedol rezort obrany.

Podľa medializovaných informácií sa mal Andrej Danko zúčastniť aj na pondelkovom pracovnom stretnutí s predstaviteľmi Ruskej federácie.

Viac o téme: StretnutieRuskoAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu