Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Figeľ: Smer sa ku KDH priblížil programovými cieľmi

Ján Figeľ
Ján Figeľ (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vládna strana Smer-SD sa ku KDH priblížila programovými cieľmi. V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike to povedal predseda KDH Ján Figeľ.

Podľa neho bolo potrebné vytvoriť konsenzus medzi KDH a vládnym Smerom-SD. Posilnenie postavenia manželstva medzi mužom a ženou či zavedenie justičných zmien do ústavy vníma ako pozitívne pre Slovensko. "Smer-SD sa priblížil ku KDH z hľadiska programových cieľov," vyhlásil Figeľ.

Dva roky Roberta Fica zhodnotil aj negatívne. Nedostatky vidí najmä v tom, že vládna strana neprijala rozčlenenie Slovenska na viacero volebných obvodov a premárnila množstvo sociálno-ekonomických príležitostí. Zároveň dodal, že KDH je proti neúčinným opatreniam, ktorými sa prikrášľuje nezamestnanosť ľudí na Slovensku. "Vláda prijala za dva roky také opatrenia, ktoré viac poškodili zamestnanosti. Zvyšovanie daní, odvodov a poplatkov pre podnikateľské prostredie zasiahlo slabých. Množstvo ľudí sa ocitlo na úradoch práce či v šedej zóne ekonomiky," upozornil Figeľ.

Podľa neho štátne dotovanie miest pre mladých nezamestnaných ľudí sumou 50 miliónov eur je neúčinným krokom. Zároveň vníma aj absenciu vymožiteľnosti práva a eliminácie korupcie. "Smer-SD nezamestnanosť riešiť nevie a korupciu riešiť nechce. Podľa nás by štát nemal dotovať mladým ľuďom odvody aj mzdu, ale len odvody. Ušetrilo by sa viac peňazí a tento finančný balík by sa mohol rozdeliť na štvornásobne väčší balík podpory," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu