Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Michal (20) zmizol v centre Bratislavy: Ťažký týždeň pre blízkych, všetko smeruje k najhoršiemu

Polícia pátra po Michalovi Stachovi (20). Zobraziť galériu (4)
Polícia pátra po Michalovi Stachovi (20). (Zdroj: Facebook-Pohotovostný pátrací tím)

BRATISLAVA - Po nezvestnom Michalovi (20) už niekoľko dní pátrajú dobrovoľníci aj polícia. Zmizol 20. novembra v centre hlavného mesta. Vyparil sa po tom, ako si bol skoro ráno zabehať so spolužiakmi. Celý prípad sprevádzajú obavy, že sa rozhodol ukončiť svoj život. Pátranie však nekončí.

Policajná akcia na brehu Dunaja: FOTO pátrajú po nezvestnom Michalovi, skok z Mosta SNP?

Mladík mal v osudné ráno pri sebe mobilný telefón, na ten sa mu však už nik nedovolal. Peňaženku si so sebou nevzal, predpokladá sa, že teda nemal ani doklady. Polícia neskôr zverejnila informáciu, že disponuje kamerovým záznamom zo dňa 20.11., kedy mladý muž zmizol. Zaznamenáva skok neznámej osoby z Mosta SNP. Ten sa nachádza neďaleko miesta, kde ho videli naposledy.

Polícia pátra po Michalovi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook-Pohotovostný pátrací tím)

"Vyhodnotením kamerových záznamov v časovej a miestnej súvislosti polícia predpokladá, že touto osobou mal byť s najväčšou pravdepodobnosťou nezvestný muž," informovala počas víkendu bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Práve preto sa najbližší obávajú najhoršieho. 

Nič nie je potvrdené

Aj napriek obrovskému úsiliu sa ale telo človeka, ktorý skočil do Dunaja, zatiaľ nepodarilo nájsť. Nie je preto potvrdené, že išlo práve o Michala. "Telo sa zatiaľ nenašlo, preto nie je jasné, že to bol stopercentne on. Pátranie sme neukončili, Miška stále hľadáme a priebežne monitorujeme aj rieku Dunaj. Za každú informáciu o nezvestnom budeme vďační," uviedol Pohotovostný pátrací tím. 

Polícia od skorých ranných
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

Vyparil sa po rannom behu

Prešovčan, ktorý študoval v hlavnom meste, zmizol minulý týždeň v stredu. Po rannom behu sa spolužiakom stratil z dohľadu v centre mesta, neďaleko Dómu sv. Martina. Potom už o ňom nemali žiadne správy. "Odvtedy nebol ani u seba na internátnej izbe, ani v škole a ani na dohodnutom stretnutí," uvádzala na sociálnej sieti už spomínaná organizácia, ktorá od štvrtka po Michalovi pátrala na žiadosť jeho spolužiakov.

Prečítajte si aj: Záhadné zmiznutie Michala (20) v centre Bratislavy: Po rannom behu sa po ňom zľahla zem

Aj mladí ľudia, ktorí chlapca poznajú, aj jeho rodina, je teda z celej situácie otrasená. Vzhľadom na to, že ide o citlivý prípad, sa nechcú vyjadrovať k tomu, čo sa stalo.

S tragickými udalosťami zmiznutie nesúvisí

Polícia, dobrovoľníci, ale aj mladíkovi spolužiaci, postupne prechádzali miesta, kde by sa Michal mohol zdržiavať. "Prešli sme široké okolie, katakomby pod hradom, okolie mosta SNP, brehy a ramená Dunaja na viacerých miestach...," vymenoval Pohotovostný pátrací tím. No všetko bolo zatiaľ márne. Nádej ale umiera posledná.

Dojemné vyznanie Violinho (†34) expartnera, sužujú ho výčitky: Nezachránil som ťa, keď som mal šancu

Organizácia aj zástupcovia zákona zároveň upozorňujú na to, že zmiznutie chlapca nemá súvis s udalosťami, ktoré sa udiali za posledný čas v Bratislave.

Michal Stach je približne 180 centimetrov vysoký, normálnej postavy. V hlavnom meste je relatívne nový. Býva na internáte Svoradov, ktorého okolie však pozná. Každá informácia môže pomôcť k vypátraniu mladého muža. V prípade, že ste ho videli, obráťte sa na políciu.

Viac o téme: TeloPolícia Nález
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu