Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Záhadné zmiznutie Michala (20) v centre Bratislavy: Po rannom behu sa po ňom zľahla zem

Polícia pátra po Michalovi Stachovi (20). Zobraziť galériu (11)
Polícia pátra po Michalovi Stachovi (20). (Zdroj: Facebook-Pohotovostný pátrací tím)

BRATISLAVA - V stredu okolo siedmej hodiny ráno zmizol v centre Bratislavy 20-ročný Michal Stach. Odvtedy po ňom pátra polícia aj jeho známi, no márne. Mladík neprišiel ani na dohodnuté stretnutie. Pomôcť preto môžete aj vy. V prípade, že ste ho videli, obráťte sa na políciu.

Michal nie je dostupný na mobilnom telefóne, ktorý mal v čase zmiznutia pri sebe, nemá so sebou peňaženku a predpokladá sa, že tým pádom ani doklady. 

Polícia pátra po Michalovi
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Facebook-Pohotovostný pátrací tím)

Naposledy sa mal pohybovať na Rybnom námestí v centre mesta neďaleko Dunaja. V tom čase mal sa sebe oblečenú tmavomodrú alebo čiernu bundu, tmavé tepláky a tenisky.

Skoro ráno, ešte za tmy, bol totiž behať so spolužiakmi. V blízkosti Dómu sv. Martina však za skupinkou nestíhal a šiel preto pomalšie. Potom ho už nevideli."Odvtedy nebol ani u seba na internátnej izbe, ani v škole a ani na dohodnutom stretnutí," uvádza na sociálnej sieti Pohotovostný pátrací tím.

Michala naposledy videli v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Reprofoto:googlemaps)

Michal Stach je približne 180 centimetrov vysoký, normálnej postavy. V hlavnom meste je relatívne nový. Býva na internáte Svoradov, ktorého okolie však pozná. "Ak by sa stratil, opýtal by sa na cestu," tvrdia jeho blízki. 

Nezvestný Michal Stach
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Facebook-Kristína Hlinová)

Pátrajú po ňom aj spolužiaci

Vo štvrtok popoludní sa uskutočnila pátracia akcia v oblasti, kde Michala videli naposledy. Postupne prehľadávali aj širšie okolie.

"Prezreli sme okolie hradu, most SNP, teraz prechádzame mŕtve rameno Dunaja, kde sme stretli aj pár študentov z Michalovej školy, ktorí ho tiež intenzívne hľadajú. V priebehu zajtrajšieho dňa pokračujeme," opísal Pohotovostný pátrací tím.

Pátranie po nezvestnom Michalovi
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Facebook-Pohotovostný pátrací tím)

Mladého Prešovčana na stránke Kolégia Antona Neuwirtha opisujú ako chodiacu encyklopédiu. "Je to talentovaný básnik oddaný túžbe a snahe dosiahnuť to, čo sám nazýva “plnosť bytia”," uvádzajú. 

Každá informácia môže pomôcť k vypátraniu mladého muža. V prípade, že ste ho videli, obráťte sa na políciu.

Viac o téme: PátranieNezvestnýBratislavaMichal Stach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu