Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dojemné vyznanie Violinho (†34) expartnera, sužujú ho výčitky: Nezachránil som ťa, keď som mal šancu

Smrť Violy zasiahla aj jej expriateľa. Zobraziť galériu (6)
Smrť Violy zasiahla aj jej expriateľa. (Zdroj: Reprofoto-Facebook/T.R.T.)

BRATISLAVA - Viola (†34) odišla z tohto sveta mimoriadne krutým spôsobom. Ani po vyše dvoch týždňoch nik netuší, kto má na svedomí jej život. Našli ju 11. novembra v bratislavskom prístave, dobitú a podchladenú. Brutálny zločin zasiahol aj expartnera niekdajšej modelky. Ten priznal, že ho sužujú výčitky.

Roy tvrdí, že randil s Violou približne dva roky v čase, keď on sám začínal s modelingom. Dvojica sa objavila aj na titulnej strane známeho časopisu pre nevesty. Neskôr sa však ich cesty rozišli. Podľa slov, ktoré zverejnil na sociálnej sieti Roy, sa možno domnievať, že bodku za vzťahom dala pred rokmi práve Slovenka.

Krutý osud

Expartner Violy netají, že ho smrť niekdajšej lásky hlboko ranila. "Zlomilo mi to srdce, čo musela prežiť v jej posledných chvíľach. Jediné, čo cítim, je smútok a bolesť. Kiež by som si mohol vziať jej bolesť," napísal s tým, že mu je ľúto, že ju nezachránil, keď mal šancu.

Fotografia, ktorá sa objavila na titulke, vznikla v roku 2006.
Zobraziť galériu (6)
Fotografia, ktorá sa objavila na titulke, vznikla v roku 2006.  (Zdroj: Reprofoto:Facebook-T.R.T.)

Ako totiž uviedol, boli v kontakte. Písali si aj týždeň pred jej smrťou. "Poprosila ma, či ma môže prísť navštíviť do Austrálie, ale ja som odmietol, keďže som sa v živote posunul ďalej," tvrdí. "Sedím tu teraz a rozmýšľam, že keby som len bol povedal "príď, navštív ma," mohol som zabrániť tomu hroznému koncu, ktorý prišiel," priznal výčitky.

Roy chce vyzbierať 14-tisíc dolárov a pomôcť tak smútiacej rodine.
Zobraziť galériu (6)
Roy chce vyzbierať 14-tisíc dolárov a pomôcť tak smútiacej rodine.  (Zdroj: Reprofoto-gofundme.com)

Roy sa rozhodol usporiadať zbierku pre pozostalých, podľa jeho vyjadrení by sa chcel spojiť aj s mamou zosnulej učiteľky angličtiny. Jeho cieľom je vyzbierať 14-tisíc dolárov a pomôcť tak pozostalej rodine.

Miesto činu

Violu našli ráno, 11. novembra 2019, v bratislavskom prístave. Rodáčka zo Sniny utrpela závažné zranenia, zomrela v rukách záchranárov. Podľa medializovaných informácií sa pravdepodobne stala obeťou znásilnenia, čo však polícia oficiálne nepotvrdila. Polícia miesto prehľadávala aj uplynulý piatok. Mali nájsť aj predmet, ktorý môže súvisieť s násilnou trestnou činnosťou.

Violu našli 11. novembra v bratislavskom Zimnom prístave.
Zobraziť galériu (6)
Violu našli 11. novembra v bratislavskom Zimnom prístave.  (Zdroj: Vlado Anjel)

Polícia o podrobnostiach mlčí

Polícia o smrti mladej ženy informovala až týždeň po jej nájdení a až po medializovaní závažného prípadu. Na bližšie otázky však spočiatku nereagovali. Napokon usporiadali tlačovú besedu. Aj na nej však boli zástupcovia zákona na detaily vyšetrovania skúpi. Opakovane to zdôvodnili tým, že páchateľ sleduje médiá a teda aj ich vyjadrenia na tlačovej besede. Ich postupy majú byť taktikou.

Pochovali krásnu Violu, ktorá mala veľké srdce: Pomáhala, kde sa dalo, svoj sen si už nesplní

Ako priblížil Adrian Pavlík, riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, prípadom sa zaoberá pracovný tím, v ktorom zachovali aj kriminalistov okresu Bratislava II, aby nenarušili paralelu ďalších šetrení. 

Polícia informovala o bezpečnostnej situácii v Bratislave

Na prípad sú podľa jeho slov operatívne vyčlenené všetky zložky Prezídia PZ, pracuje na ňom aj Kriminalistický a expertízny ústav PZ BA. Prípadu sa venujú aj policajti z NAKA. Kriminalisti majú za sebou desiatky úkonov, spolupracujú so znalcami a vypočúvajú osoby.

Isté je, že po smrti mladej ženy vzniká panika. Na už spomínanej tlačovej besede totiž polícia informovala o náleze tela 28-ročnej ženy v rovnakej lokalite, kde ležala Viola. Vyzdvihli síce, že prípady spolu nesúvisia, no bližšie informácie chýbali. Až o hodinu neskôr policajná hovorkyňa dodala, že obhliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie a je teda pravdepodobné, že v druhom prípade mohlo ísť aj o samovraždu.

Telo ženy našli v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

Na sociálnej sieti sa však šíria aj správy o tretej mŕtvej žene. Polícia ale ubezpečila, že informácie sú falošné.  "Ide o mimoriadne závažnú dezinformáciu, teda hoax. Šíri sa hlavne vo forme Stories na Instagrame, ale je už aj na Facebooku. Dosah môžeme rátať v desiatkach tisíc ľudí," uviedli.

Šíri sa hoax o
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Policajný zbor zároveň požiadal o pomoc pri zastavení šírenia hoaxu aj širokú verejnosť. Viac sa dočítate tu.

Viac o téme: SpomienkySmrťSmútokPrístavPriateľBratislavaViola Macáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu