Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kriminálnik Lukáš si žil svoj sen v Casablance: Úsmev mu zmrazil Interpol, získal neslávne prvenstvo

Z Maroka sa podarilo dostať do väzenia prvého Slováka Lukáša Matejkoviča. Zobraziť galériu (3)
Z Maroka sa podarilo dostať do väzenia prvého Slováka Lukáša Matejkoviča. (Zdroj: SITA/Polícia SR)

BRATISLAVA - Lukáš Matejkovič utiekol z rodného Slovenska pred pár rokmi. Ešte predtým, ako vzal nohy na plecia, ho však odsúdili na 11 rokov odňatia slobody pre obzvlášť závažný zločin podvodu v štádiu pokusu. Poriadne si teda zavaril.

Topoľčanec si to namieril do turistického raja, do marockej Casablancy. No neužíval si ju dlho, jeho sen sa rýchlo rozplynul. Ako informovala polícia, na základe spoločnej operácie Interpolu Rabat a Interpolu Bratislava bol v decembri minulého roku zadržaný práve v spomínanom meste.

Lukáš Matejkovič
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/KR PZ Nitra)

"Bol hľadaný na základe červeného obežníka Interpolu, keďže ho Okresný súd Bratislava II krátko pred útekom odsúdil na 11-ročný trest odňatia slobody pre obzvlášť závažný zločin podvodu v štádiu pokusu," objasnila polícia.

Odsúdený kriminálnik si napokon vyslúžil aj jedno prvenstvo. Ako uviedla polícia, ide o prvého Slováka, ktorý putoval z Maroka do slovenskej basy. Po ukončení vydávacieho konania a po odsúhlasení extradície marockou vládou ho v utorok prepravili na Slovensko. Okamžite bol dodaný do výkonu trestu.

Viac o téme: SlovenskoInterpolLukáš Matejkovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu