Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Horor v Rožňave: Karol (†48) sa zakliesnil v sklenej výplni dverí do krčmy, do hrobu si odniesol tajomstvo

Nehybné telo našla krčmárka. Zobraziť galériu (5)
Nehybné telo našla krčmárka. (Zdroj: Reprofoto:noviny.sk)

ROŽŇAVA - Keď uplynulú nedeľu dorazila do jedného z rožňavských pohostinstiev krčmárka, ktorá mala v pláne otvoriť prevádzku, zostala v šoku. Pred očami mala nehybné telo 48-ročného Karola, ktorý sa zakliesnil na mieste, kde predtým bola sklená výplň dverí. Cez tú sa podľa všetkého pokúšal dostať dovnútra. No to sa mu pravdepodobne stalo osudným.

Vyľakaná žena okamžite kontaktovala políciu. Obhliadajúci lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie. "Na stanovenej presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie pitvy," informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Nehybné telo našla krčmárka.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto:noviny.sk)

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. "To, prečo sa muž nachádzal v pohostinstve, rožňavskí policajti vyšetrujú, a preto vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme v tejto chvíli poskytovať žiadne bližšie informácie," dodala hovorkyňa.

Sklená výplň bola vysoko. Muž si dal zrejme pod nohy poleno, aby mohol vliezť cez malé okienko.
Zobraziť galériu (5)
Sklená výplň bola vysoko. Muž si dal zrejme pod nohy poleno, aby mohol vliezť cez malé okienko.  (Zdroj: Reprofoto:noviny.sk)

Pokus o samovraždu

Či Karol plánoval lúpež alebo bol dôvod jeho konania iný, nateraz zostáva tajomstvom, ktoré si odniesol do hrobu. Isté je, že mužovo správanie bolo čudesné aj v minulosti. Ako pre televíziu JOJ uviedla krčmárka, priamo v hostinci sa pokúsil o samovraždu už pár dní pred svojou smrťou.

Sám si mal zaviesť kanylu do žily a začal krvácať. Skončil v rukách záchranárov a napokon ho previezli do psychiatrickej ambulancie. Neskôr ho však prepustili.

Karol sa dovnútra dostal hornou časťou tela. Nohy mu zostali visieť von.
Zobraziť galériu (5)
Karol sa dovnútra dostal hornou časťou tela. Nohy mu zostali visieť von.  (Zdroj: Reprofoto:noviny.sk)

V hostinci bol aj večer pred tým, ako vydýchol naposledy. Pobudnúť tam mal do záverečnej, podriemal si. Krčmárka napriek všetkému uviedla aj to, že išlo o slušného a bezproblémového zákazníka, ktorý si "sem-tam dal poldeci". Potvrdila aj to, že zvykol nocovať v útulkoch. 

Viac o téme: SmrťPohostinstvoPolícia Rožňava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu