Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrozný nález, z ktorého vám príde zle: VIDEO V plytkom hrobe našli zaživa pochované dieťatko

Nájdené dievčatko Zobraziť galériu (2)
Nájdené dievčatko (Zdroj: YouTube/Navtej TV Network)

NAÍ DILLÍ - V severnej Indii v štáte Uttarpradéš našli zaživa pochované čerstvo narodené dievčatko. Ako novinárom povedal šéf miestnej polície Abhinandan Singh, novorodenca našiel dedinčan pochovávajúci na mieste vlastnú dcéru, ktorá zomrela krátko po pôrode.

Nezvestná mama a jej štyri deti sú mŕtve: VIDEO Zavraždiť ich mal otec, dojímavé slová detektíva

Dievčatko, ktoré bolo v hlinenej nádobe pochované necelý meter pod zemou, sa teraz zotavuje v nemocnici. Informuje o tom britská mediálna spoločnosť BBC. Polícia začala v prípade vyšetrovanie.

Hrozný nález, z ktorého
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Punjab Kesari UP)

"Snažíme sa nájsť rodičov dieťaťa a máme podozrenie, že sa to muselo stať s ich súhlasom," povedal Singh novinárom. Dedinčan našiel dievčatko podľa neho náhodou, keď na cintoríne kopal hrob pre svoju vlastnú dcéru. "Keď pre ňu kopali hrob, v hĺbke 90 centimetrov narazili rýľom na hlinenú nádobu, ktorú vytiahli. Ležalo v nej dieťa," vysvetlil Singh.

V Indii je pomer žien a mužov jeden z najhorších na svete. Ženy sú často sociálne diskriminované a dievčatá sa považujú, zvlášť v chudobných komunitách, za finančné bremeno. Dlhoročné tradičné preferovanie synov znamená podľa tých, ktorí sú proti týmto praktikám, stratu miliónov dievčenských životov.

Deje sa tak na základe zámerných potratov a vrážd novorodencov. Hoci väčšinu prípadov zahŕňajú umelé prerušenia tehotenstva na nelegálnych klinikách, nezvyčajné nie sú ani vraždy dievčatiek po narodení.

Viac o téme: DievčatkoIndiaZaživa pochovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu