Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Juraj (43) z Banskej Bystrice sa vyhrážal poštárkam: Teraz si vypočul verdikt súdu

(Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil trest odňatia slobody na šesť mesiacov podmienečne pre 43-ročného Juraja. Banskobystričan prečin nebezpečného vyhrážania spáchal voči zamestnankyniam pošty.

V apríli minulého roku prišiel na poštu v Banskej Bystrici, aby si vyzdvihol avizovanú zásielku. Zamestnankyňa mu ju odmietla vydať, pretože adresát na zásielke mal síce zhodné priezvisko, ale iné krstné meno. To ho rozčúlilo a začal žene vulgárne nadávať, tykať jej a hrozil, že „si ju po robote počká a rozmláti jej hubu“. Pracovníčka zavrela okienko, privolala kolegyňu, aby mu aj ona vysvetlila, prečo mu nemôžu zásielku vydať. Aj kolegyňa zožala rovnakú spŕšku nadávok, pričom muž vytiahol mobilný telefón, ako keby ich obe fotografoval a zopakoval, že „si ich po robote počká“. Situácia sa zopakovala aj v júni, keď sa opäť dožadoval vydania zásielky, ale zamestnankyne pošty to odmietli z rovnakých dôvodov ako v apríli. Zopakoval vulgarizmy a hrozby. Pri odchode z pošty ešte kopol do konferenčných stoličiek.

Na Okresnom súde v Banskej Bystrici vinu priznal a poškodeným poštárkam sa ospravedlnil. Dostal trest odňatia slobody na šesť mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok. Zároveň mu súd prikázal nepriblížiť sa k poškodeným poštárkam na menšiu vzdialenosť ako päť metrov.

Voči rozsudku sa odvolal prokurátor a požadoval nepodmienečný trest. Odvolací senát mu nevyhovel a prvostupňový verdikt potvrdil. Muž sa na odvolacom konaní na vlastnú žiadosť nezúčastnil. Poškodené poštárky prišli, ale k prípadu sa nevyjadrili.

Viac o téme: Súd Banská BystricaPoštárkyJuraj Čief
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu