Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rozruch v košickej škôlke: Po budove sa prechádzal ozbrojený muž, prípad rieši polícia

Ilustračná foto. Zobraziť galériu (2)
Ilustračná foto. (Zdroj: thinkstock.com)

KOŠICE – Mali by sa báť? Rodičia, ktorí svoje ratolesti zverili do rúk učiteliek Materskej školy na Nešporovej ulici v Košiciach, zostali minulý týždeň poriadne vydesení. Dôvodom bola správa o tajomnom mužovi, ktorý sa so zbraňou v ruke mal pohybovať po budove škôlky. Udalosť vyšetruje polícia, po osobe však zatiaľ nie je ani stopy.

Minulý týždeň zavládol na pôde jednej z košických materských škôl strach. V budove na Nešporovej ulici totiž mali zahliadnuť mladého muža, ktorý mal v ruke zbraň. Neskôr údajne vybehol z areálu škôlky, smeroval do neďalekého parku. Odvtedy po ňom nebolo ani stopy. Malo ísť o blonďáka vo veku okolo 19 rokov. Informoval o tom košický Korzár.

„Dozvedeli sme sa, že tam bol nejaký muž s pištoľou. Údajne išlo o mladého chlapa. Učitelia nám najprv nič nechceli povedať. Uviedli len, že ho niekto už len videl, ako s pištoľou v ruke vybieha z brány areálu škôlky,“ opísali pre portál vystrašení rodičia. Uviedli tiež, že škôlka je podľa nich pomerne dobre zabezpečená. Každý, kto sa chce dostať dovnútra, musí zazvoniť.

Veria, že išlo o atrapu

Riaditeľka škôlky sa po týždni od incidentu vyjadrila, že podnikli všetky potrebné kroky a situáciu aj naďalej riešia. O udalosti sa dozvedela od upratovačky, keďže v čase, keď muža zahliadli, ju zamestnávali dokumenty v jej kancelárii.

Budova škôlky.
Zobraziť galériu (2)
Budova škôlky.  (Zdroj: Facebook/Za čistejšie Košice)

Podľa jej slov sú v škôlke viac ostražití, budova však bola zabezpečená aj predtým. Za 36 rokov praxe sa vraj s podobným prípadom nestretla a stále verí, že išlo iba o atrapu. Situáciu však nechce podceňovať. 

Po týždni nič nové

Záhadného muža zahliadli v škôlke približne o 16. hodine poobede 18. septembra. Podľa slov riaditeľky v tom čase už deti v budove nie sú, prípadne sa ich tam pohybuje málo, keďže si ich postupne berú domov rodičia. Incident polícii nahlásila až neskôr, vo večerných hodinách. Možný páchateľ mal teda dostatok času na útek.

"Vami uvedená vec bola podľa doterajších zistení v utorok (18.9.) vo večerných hodinách oznámená operačnému stredisku Mestskej polície Košice, pričom ku skutku malo dôjsť v uvedený deň okolo 16. hodiny," upresnila košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Dodala, že polícia na základe podnetu Mestskej polície Košice v súčasnosti vec preveruje ako podozrenie zo spáchania priestupku proti poriadku v správe s odkazom na zákon o strelných zbraniach a strelive. "V prípade, že sa ďalším vykonávaným šetrením preukáže, že v danom prípade ide o strelnú zbraň v nelegálnej držbe, bude Vami uvedená vec odstúpená útvaru, ktorý je príslušný vo veci ďalej konať," dodala L. Ivanová. 

Viac o téme: Materská školaOzbrojený muž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu