Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V Iráne zatkli jednu osobu za zverejnenie nepravdivého videa o koronavíruse

Počet obetí smrtiaceho vírusu stále rastie.
Počet obetí smrtiaceho vírusu stále rastie. (Zdroj: SITA/Chinatopix via AP)

TEHRÁN - Iránska polícia zatkla jednu osobu za údajné zverejnenie "nepravdivého" videa na internete, v ktorom sa hovorí o hospitalizácii pacienta nakazeného koronavírusom. Informovala o tom vo štvrtok samotná polícia, ktorú citovala tlačová agentúra AFP.

"Zverejnenie tohto nepravdivého videoklipu, ktorý sa rýchlo šíril (na sociálnych sieťach), vyvolalo obavy u verejnosti," napísala polícia vo vyhlásení na svojej webovej stránke. Podľa polície podozrivá osoba tvrdila, "že človeka nakazeného koronavírusom hospitalizovali v Kurdistane" na západe Iránu. Prvé zistenia ukázali, že podozrivý nakrútil video "pre zábavu", uviedla polícia.

Epidémia nového koronavírusu, ktorá sa začala koncom decembra v stredočínskom meste Wu-chan, si vyžiadala v pevninskej Číne vyše 560 ľudských životov a približne 28.000 nakazených a rozšírila sa do vyše 20 ďalších krajín. Iránsky minister zdravotníctva Saíd Namakí v stredu na Twitteri napísal, že z čínskeho priemyselného mesta Wu-chan sa vrátilo domov do Iránu 57 študentov a všetci sú "v dobrom zdravotnom stave". Nemenovaný predstaviteľ ministerstva, ktorého citovala oficiálna tlačová agentúra IRNA, povedal, že študentov umiestnili na dva týždne do karantény.

Viac o téme: VideoHospitalizáciaKoronavírusWu-chanIránska polícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu