Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšia VOJNA v šoubiznise: Slávny režisér sa oprel do Marvelu... Mladý herec vracia úder!

Quentin Tarantino
Quentin Tarantino (Zdroj: SITA/AP/Richard Shotwell/Invision)

LOS ANGELES - Jeden z najslávnejších režisérov histórie Quentin Tarantino (59) svojím posledným vyjadrením spôsobil menšiu búrku v šoubiznise. Ostrým spôsobom sa vyjadril k spoločnosti Marvel a ich filmovým hrdinom, čo sa samozrejme nepáči viacerým hercom. Jedným z nich je aj Simu Liu (33), ktorý stvárnil hlavného hrdinu vo filme Shang-Chi: Legenda o desiatich prsteňoch.

Quentin Tarantino, ktorý má na svojom konte filmy ako Pulp Fiction, Vtedy v Hollywoode, Divoký Django či Kill Bill, sa zaradil medzi ľudí pracujúcich vo filmovom priemysle, ktorým zjavne vadí dominancia filmového štúdia Marvel. Tá sa v posledných rokoch prejavila hlavne v návštevností v kinách.

Hviezdny režisér povedal, že skutočnými hviezdami tejto spoločnosti sú postavy a hrdinovia a nie samotní umelci.  „Momentálne môžeme vidieť marvelizáciu Hollywoodu. Ťahajú ju hlavne postavy, ako sú Kapitán Amerika, Thor či Spider-Man. Oni sú tie hlavné hviezdy, nie herci, ktorí ich hrajú," povedal režisér v podcaste 2 Bears 1 Cave.

„Tieto filmy možno nie sú pre mňa, keďže čoskoro oslávim 60-tku. Keby vychádzali v období, keď som mal 20 rokov, určite by som ich miloval. Momentálne to vyzerá tak, že Marvelovky sú to jediné, čo sa vo svete filmu tvorí a čo budí záujem. Mám pocit, akoby boli jedinou reprezentáciou tohto obdobia a pre ostatné filmy nie je priestor. To je môj problém," dodal Tarantino.

Na jeho sláva zareagoval aj kanadský herec Simu Liu. Ten sa objavil vo filme Shang-Chi: Legenda o desiatich prsteňoch, ktorý Marvel predstavil minulý rok. Herec so slovami režiséra samozrejme nesúhlasil. „Keby boli Tarantino a napríklad Scorsese jediní, kto robí filmy s rozpočtom viac ako 400 miliónov dolárov, nikdy by som si v nich nezahral. Žiadne filmové štúdio nie je dokonalé. Ale som hrdý, že pracujem s Marvelom, ktorý neustále pracuje na rôznorodosti tým, že vytára hrdinov, ktorí posilňujú a inšpirujú ľudí všetkých komunít," napísal umelec na svojom Twitteri.

Viac o téme: Quentin TarantinoMarvel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu