Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zo súkromnej rozlúčky s Popelkou Šafránkovou ho vylúčili: Princ Trávníček nedostal pozvánku!

Libuše Šafránková a Pavel Trávníček Zobraziť galériu (4)
Libuše Šafránková a Pavel Trávníček (Zdroj: FS Barrandov)

PRAHA - V piatok prebehla verejná rozlúčka s herečkou Libušou Šafránkovou (†68). Okrem bežných ľudí sa jej zúčastnilo aj pár známych tvárí, medzi nimi i herec Pavel Trávníček. Následne sa konal súkromný obrad s pozvanými hosťami. A tam už princ z Popelky chýbal. Nebol totiž pozvaný!

Po smrti legendárnej Libuše Šafránkovej dala rodina možnosť aj bežným ľuďom, aby sa s herečkou mohli naposledy rozlúčiť. V piatok teda prebehli dve rozlúčky s národom milovanou umelkyňou. 

Zo súkromnej rozlúčky s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: tn.nova.cz)

Zo súkromnej rozlúčky s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Už tej prvej, určenej pre širokú verejnosť, sa zúčastnilo pár známych tvárí. Najviac ale prekvapila účasť herca Pavla Trávníčka, s ktorým bola Šafránková navždy spätá vďaka rozprávke Tři oříšky pro Popelku. Lenže iba na obrazovkách... 

V súkromí sa totiž herci už dlhší čas nerozprávali. V novembri, keď Trávníček oslavoval 70 rokov, Šafránková mu neblahoželala. „Nie sme v kontakte, naše cesty sa rozišli,” povedal vtedy pre Aha! 

A dôvodom bola práve obľúbená rozprávka. Kým pre Trávníčka to bola v podstate životná rola, rád na ňu spomínal a zúčastňoval sa všetkých udalostí s ňou spojených, u Šafránkovej to bolo inak. Nechcela byť navždy iba Popelkou, a tak propagačné akcie vynechávala a rozhovory zamerané iba na rozprávku odmietala. Ťažké srdce mal preto na ňu režisér Václav Vorlíček, keďže o jeho Popelku sa zaujímali aj v zahraničí a hnevalo ho, že Libuše nebola ochotná hovoriť ani so zahraničnými novinármi. 

Pripomeňte si Libušku Šafránkovú a jej účinkovanie vo vybraných filmoch.

Trávníček sa v tomto spore prikláňal na režisérovu stranu. „Je mi ľúto, že je voči rozprávke taká odťažitá. Čohokoľvek, čo je s ňou spojené, sa Libuška nezúčastňuje. Neviem, či jej vadí, že je spájaná s jednou úlohou, ale taký už je údel hercov. Myslím, že je to škoda,” vyhlásil kedysi. 

A tak jeho vzťahy s kolegyňou ochladli. Libuše proste vylúčila zo života prakticky všetkých spojených s legendárnou rozprávkou. Evidentne preto Trávníček ani nedostal pozvánku na súkromnú rozlúčku, ktorej sa zúčastnilo asi 200 hostí. 

Najkrajšia rozprávka všetkých čias
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Libuše ŠafránkováPavel Trávníček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu