Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Súkromný POHREB Popelky Šafránkovej (†68) týždeň po rozlúčke: Známy herec odmietol prísť!

Jan Kačer na pohreb s Libuškou Šafránkovou nedorazil. Zobraziť galériu (8)
Jan Kačer na pohreb s Libuškou Šafránkovou nedorazil. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Týždeň po verejnej rozlúčke a zádušnej omši s legendárnou Libuškou Šafránkovou (†68) sa v piatok večer rodina so svojou milovanou Popelkou lúčila poslednýkrát. Najprv sa v kostole v Šlapaniciach pri Brne konala omša a potom nasledovalo uloženie urny do rodinného hrobu. Pohrebu sa zúčastnili všetci herečkini najbližší. Jeden veľmi blízky priateľ však svoju účasť prekvapivo odmietol!

Známy český herec a režisér Jan Kačer vždy držal svoje slovo. V prípade poslednej rozlúčky s Libuškou Šafránkovou ho však porušil rovno dvakrát. Najprv na zádušnej omši, ktorá sa minulý týždeň konala v Prahe. Tam synovi milovanej Popelky sľúbil, že bude mať príhovor. Dokonca do kostola prišiel aj s napísanou rečou, ale... Nakoniec neprehovoril. 


ONLINE z POHREBNEJ OMŠE Libušky Šafránkovej (†68): Vdovca skrývala ochranka, zdrveného kamaráta museli podopierať!


„Libuškin a Pepíkov syn ma požiadal, nech prehovorím. Prišiel som aj s napísanou rešou. Keď som to všetko okolo ale videl, nebol som schopný slova,“ priznal pre Aha! Kačer. Synovi slávneho páru však sľúbil, že prehovorí aspoň na súkromnej zádušnej omši v Libuškiných rodných Šlapaniciach na Morave, kde Popelku v piatok večer pochovali. 

V piatok večer sa v Šafránkovej rodných Šľapaniciach na Morave konala omša a po nej nasledovalo uloženie urny do rodinného hrobu.
Zobraziť galériu (8)
V piatok večer sa v Šafránkovej rodných Šľapaniciach na Morave konala omša a po nej nasledovalo uloženie urny do rodinného hrobu.  (Zdroj: Profimedia)

No ani tento svoj sľub Kačer nedodržal. „Ale aj z tohto som sa ospravedlnil. V mojom veku je to veľká štreka cez dve stovky kilometrov. Naviac som starý a naozaj sily ubúdajú. Snáď moje ospravedlnenie všetci príjmu,“ priznal Jan, ktorý si svoju smútočnú reč odloží do zásuvky - jej obsah však zostane každému záhadou. „Nikomu nedám do nej ani nahliadnuť!“ dodal. 

No niet divu, že sa Kačer nezmohol na slová a na opätovné absolvovanie poslednej rozlúčky sa necítil. Len pár dní potom, čo zomrela Libuška, totiž naposledy vydýchla aj hercova manželka Nina Divíšková. Tá mala pohreb len deň po Popelkinej minulotýždňovej rozlúčke v Prahe. 

Jan Kačer ťažko znášal aj minulotýždňovú omšu za Libušku Šafránkovú. Pohrebu sa už preto nezúčastnil.
Zobraziť galériu (8)
Jan Kačer ťažko znášal aj minulotýždňovú omšu za Libušku Šafránkovú. Pohrebu sa už preto nezúčastnil.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Libuša Šafránková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu