Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS zasadil princeznej Beatrice ďalšiu ranu: Svadobné plány opäť v troskách!

Svadba britskej princeznej Beatrice a milionára Edoarda Mapelliho Mozziho je opäť v ohrození. Zobraziť galériu (5)
Svadba britskej princeznej Beatrice a milionára Edoarda Mapelliho Mozziho je opäť v ohrození. (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Zdá sa, že princezná Beatrice má naozaj poriadnu smolu! Po tom, ako ohlásenie svojho veľkého dňa musela odložiť kvôli škandálu princa Andrewa a odchodu Meghan a Harryho z kráľovského dvora, teraz jej svadobné plány zničila zúriaca pandémia.

Dočkáme sa alebo nie? To sa pýtajú nielen samotná Beatrice a jej snúbenec Edoardo Mapelli Mozzi, ale aj britská verejnosť a priaznivci kráľovskej rodiny. Dlhoočakávaná svadba bola totiž po niekoľkých zdržaniach naplánovaná na 29. mája, no dnes opäť nie je isté, či si prominentný pár v tento dátum bude môcť povedať svoje áno.

Galéria: Princezná Beatrice a Edoardo Mapelli Mozzi

 

Obmedzenia kvôli vírusu

Plány veľkolepého dňa, ktorý so zatajeným dychom očakáva celá krajina, tentokrát poznačil rozmáhajúci sa vírus COVID-19. Ten Briti najskôr nebrali až tak vážne ako zvyšok Európy, no teraz i tam prichádzajú na rad opatrenia, ktoré majú za úlohu ochrániť hlavne starú populáciu na ostrovoch. Izolácia ľudí nad 70 rokov, zákaz podujatí s veľkým počtom ľudí či cestovné obmedzenia vyzerajú pre princeznú Beatrice ako hotová pohroma.

Dočká sa princezná Beatrice svojej vysnívanej svadby?
Zobraziť galériu (5)
Dočká sa princezná Beatrice svojej vysnívanej svadby?  (Zdroj: twitter.com/Catherine_thegreat_duchess)

Práve kvôli opatreniam musela byť zrušená plánovaná recepcia v záhradách Buckinghamského paláca, ktorú po sobáši naplánovala kráľovná Alžbeta II. Potvrdil to hovorca Buckinghamského paláca. Do úvahy nepripadá ani väčší počet hostí. Samotná kráľovná (93) a jej syn, princ Charles (71) sú takisto v ohrozenej skupine, pre ktorú pravdepodobne čochvíľa začne platiť povinnosť karantény. Obaja preto už dnes opustia Londýn a presunú sa na panstvo vo Windsore.

Kráľovná Alžbeta, princ Filip, ale aj princ Charles pre koronavírus opúšťajú Buckinghamský palác.
Zobraziť galériu (5)
Kráľovná Alžbeta, princ Filip, ale aj princ Charles pre koronavírus opúšťajú Buckinghamský palác.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Alastair Grant, file)

S ostatnými hosťami to však tiež nevyzerá ružovo. Keďže Edoardo pochádza z Talianska, ktoré je európskym ohniskom nákazy, množstvo hostí by sa popri cestovných obmedzeniach, ktoré momentálne platia na ostrovoch, ale i v Európe, stretli s výraznými problémami. „I keď neexistujú správy o tom, že by Taliansko malo zostať uzavreté až do konca mája, samozrejme situácia vrhá pochybnosti na zoznam hostí,” uviedol pre Daily Telegraph zdroj z okolia kráľovskej rodiny.

Je možné, že dvojica si spoločné áno povie iba v úzkom kruhu najbližších.
Zobraziť galériu (5)
Je možné, že dvojica si spoločné áno povie iba v úzkom kruhu najbližších.  (Zdroj: twitter.com/Catherine_thegreat_duchess)

V hre teda zostávajú dva scenáre. Prvým z nich je, že sa Beatrice a Eduardo zosobášia podľa plánu v kaplnke paláca St. James's a uskromnia sa s tichou oslavou v kruhu najbližšej rodiny a priateľov. „Dvojica podrobne zváži nariadenia vlády, kým sa rozhodne, či usporiadajú súkromný sobáš v úzkom kruhu rodiny a priateľov,” potvrdil hovorca. V druhom prípade by zaľúbenci museli svoj veľký deň opäť posunúť a čakať, kedy sa situácia okolo rýchlo sa šíriaceho vírusu upokojí.

Uvidíme princeznú Beatrice v bielom už v máji?
Zobraziť galériu (5)
Uvidíme princeznú Beatrice v bielom už v máji?  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: KoronavírusBritská kráľovská rodinaPrizcezná Beatrice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu