Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bývalého účtovníka Deep Purple odsúdili: Skupinu okradol o 2,2 milióna!

Ian Gillan z Deep Purple aj s ostatnými členmi skupiny zažalovali bývalého účtovníka Zobraziť galériu (5)
Ian Gillan z Deep Purple aj s ostatnými členmi skupiny zažalovali bývalého účtovníka (Zdroj: SITA/AP Photo/Oswaldo Ramirez)

LONDÝN - Bývalého účtovníka britskej kapely Deep Purple odsúdili na šesť rokov a štyri mesiace za mrežami za to, že formáciu okradol o 2,2 milióna eur. Dipaka Raoa v roku 2017 zažalovali Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice a pozostalí po zosnulom klávesákovi Jonovi Lordovi a bývalom manažérovi Tonym Edwardsovi. Jeho deti mali podozrenie po tom, ako po otcovej smrti v roku 2010 prebrali časť obchodov kapely.

"Stres, ktorému sme počas tohto obdobia čelili, sa nedá zmerať. Zničil dedičstvo, ktoré môj otec budoval počas svojho života. Zničil ho muž, ktorého sme roky poznali a dôverovali mu," uviedla pred súdom Edwardsova dcéra. Rao previedol peniaze kapely na svoje účty v období rokov 2008 až 2014, pričom predstieral, že ich použili na rôzne investície.

Deep Purple vznikli v roku 1968, no v období 1976 až 1984 mali prestávku. V súčasnosti kapelu tvoria Roger Glover, Ian Gillan, Steve Morse, Ian Paice a Don Airey. Formácia vydala dvadsať štúdiových albumov, pričom ten zatiaľ posledný Infinite sa dostal na trh v apríli 2017. K jej najúspešnejším skladbám patria hity ako Black Night, Strange Kind Of Woman, Hush, Smoke On The Water alebo Child In Time. V roku 2016 formáciu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Viac o téme: Deep Purple
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu