Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Len týždeň po rozlúčke s Jurajom Jakubiskom (†84): NAJHORŠIE narodeniny jeho manželky Deany!

Deana Jakubisková dnes oslavuje svoje 65. narodeniny. Zobraziť galériu (4)
Deana Jakubisková dnes oslavuje svoje 65. narodeniny. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Bol to obrovský šok, keď pred dvomi týždňami obletela verejnosť správa o smrti legendárneho slovenského režiséra a scenáristu Juraja Jakubiska (†84). Hoci sa umelec dlhšie pasoval so zdravotnými problémami, verejnosť netušila, ako zle na tom reálne bol. Vedeli to len jeho blízki... Tou úplne najbližšou bola jeho manželka Deana. Herečka dnes oslavuje svoje 65. narodeniny. Len týždeň po tom, čo na večnosť odprevadila svoju životnú lásku!

Deana Jakubisková sa narodila v Banskej Bystrici 11. marca 1958. Vyštudovala herectvo na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. Po skončení VŠMU dostala angažmán v Slovenskom národnom divadle, kde vynikala v charakterových úlohách a strávila tam až 12 sezón.

Na prelome 70. a 90. rokov minulého storočia sa začala objavovať aj vo filmoch. Napríklad v roku 1980 si zahrala v snímke Anonym či v inscenácii Zimozel. Juraj Jakubisko ju obdivoval ako herečku a začal jej dvoriť. Deana si spočiatku myslela, že to nemá perspektívu, zrejme aj kvôli 20-ročnému vekovému rozdielu.

Napriek tomu sa neskôr dali dokopy a strávili spolu dlhých 38 rokov. Dnes by spoločne oslávili aj Deanine 65. narodeniny. Bohužiaľ, len krátke dva týždne pred jej životným jubileom ju zasiahla tá najhoršia správa - jej milovaný manžel sa pobral na večnosť. Pred týždňom sa konala posledná rozlúčka. 

Deana sa bez pochýb z obrovskej straty ešte nestihla spamätať... Tieto narodeniny tak pochopiteľne budú tými, na ktoré nebude rada spomínať do konca svojho života. Napriek tomu jej v mene Topiek chceme popriať veľa zdravia, šťastia a lásky. A najmä veľa síl! 

Len týždeň po rozlúčke
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: Deana Jakubisková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu