Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Manželka Juraja Jakubiska (†84) PRVÝKRÁT PREHOVORILA: NESTIHLA to... Hodinu sa dívala na jeho mŕtve telo!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Martin Hykl Czech News Center/ CNC/ Profimedia)

BRATISLAVA - Uplynulý víkend bol pre umeleckú obec mimoriadne smutný. V noci z piatka na sobotu celé Slovensko aj Česko zasiahla správa, že do neba odišiel filmový velikán Juraj Jakubisko (†84). O smrti legendárnej osobnosti, ktorá už navždy zostane zapísaná do dejín, informovala dcéra Jannete Jakubisková prostredníctvom sociálnej siete... K úmrtiu sa aktuálne už vyjadrila aj zdrvená vdova Deana Horváthová - Jakubisková...

Keď redakcia Topky.sk po úmrtí Juraja Jakubiska skontaktovala jeho manželku Deanu, z absolútne pochopiteľných dôvodov sa k strate svojho milovaného manžela vyjadrovať nechcela. Avšak potom, čo načerpala aspoň trochu síl, o posledýnch chvílach so zosnulým manželom predsa len prehovorila. 

Juraj Jakubisko
Zobraziť galériu (4)
Juraj Jakubisko  (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

O tom, čo sa dialo, porozprávala pre český portál Aha. Posledný večer, ktorý spolu strávili, vraj režisérovi prišlo zle. Sanitka ho preto musela odviezť do Inštitútu klinickej a experimentálnej medicíny, kde sa o jeho zdravie starali aj predtým.

Na posledný pohľad na svojho milovaného nikdy nezabudne. „Keď som sa mu naposledy dívala do tváre, vyzeral krásne. Pokojne a kľudne. Ako mladý chlapec, ktorého dušu celý život mal,“ prezradila pre Aha Deana. Potom, čo ho odviezli lekári, sa za ním vydala do nemocnice.

Manželka Juraja Jakubiska (†84)
Zobraziť galériu (4)

Avšak rozlúčiť sa už nestihla. Muž jej života krátko predtým naposledy vydýchol. Aj napriek tomu ju k nemu lekári pustili, aby ho ešte naposledy videla. „Dovolili mi, aby som s ním ešte hodinu bola. Rozlúčila som sa s ním, poďakovala mu za krásnych štyridsať rokov," opísala posledné chvíle s Jurajom Jakubiskom zdrvená vdova, ktorá dodala, že príčina smrti jej manžela ešte stále nie je istá a viac informácií by mala vedieť už dnes (v pondelok). 

Rodine a pozostalým po legendárnom Jurajovi Jakubiskovi ešte raz vyjadrujeme úprimnú sústrasť. 

Manželka Juraja Jakubiska (†84)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: ManželkaZomrelJuraj JakubiskoDeana Jakubisková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu