Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kolaps českého herca: Cirhóza pečene!

Jan Kačer Zobraziť galériu (4)
Jan Kačer (Zdroj: ArtCam)

PRAHA - Tento rok pre neho vôbec nie je šťastný. Herec Jan Kačer prišiel o kamarátku Libušu Šafránkovú, následne aj o manželku Ninu Divíškovú. A potom skolaboval. Aktuálne sa nestačí diviť, akú diagnózu mu lekári oznámili.

Jan Kačer v októbri skolaboval a ako pacienta so srdcovými problémami ho rovno hospitalizovali na kardiológii. „Asi tu chvíľu pobudnem,” informoval českých novinárov z nemocničného lôžka. Herec sa podrobil náročnej operácii, keď mu voperovali prasaciu srdcovú chlopňu. 

Kolaps českého herca: Cirhóza
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČT)

Príčina kolapsu však bola podľa denníku Aha! niekde inde. Diagnostikovali mu cirhózu pečene.„Nepijem, žijem dosť striedmo,” čudoval sa verdiktu lekárov. 

Cirhóza sa bežne spája s ťažkými alkoholikmi, čo však nie je hercov prípad. Okrem alkoholu môžu mať na cirhóze podiel aj iné toxíny či dlhodobá konzumácia väčšieho množstva liekov alebo žltačka. Ide o závažné chronické ochorenie, takzvané tvrdnutie pečene. 

Kolaps českého herca: Cirhóza
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CinemArt)

Jan Kačer bol takmer 60 rokov ženatý s kolegyňou Ninou Divíškovou. Tá dlhodobo trpela Alzheimerom. Zomrela v lete, iba 12 dní po smrti Libuše Šafránkovej, ktorej smrť Jana Kačera ako blízkeho rodinného priateľa tiež tvrdo zasiahla. 

Emília Vášáryová a Nina Divíšková
Zobraziť galériu (4)
Emília Vášáryová a Nina Divíšková  (Zdroj: Falcon)

Viac o téme: Jan Kačer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu