Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Český spevák na pokraji života a smrti: Zachránila ho Gombitová!

Marika Gombitová mu zachránila život. Zobraziť galériu (6)
Marika Gombitová mu zachránila život. (Zdroj: facebook/Ján Zemiar)

PRAHA – Prešiel si doslova peklom a ako sám tvrdí, zachránila ho práve Marika Gombitová (63). Český spevák Richard Pachman (53) totiž nešťastnou náhodnou vypil koncentrovaný lieh, ktorý mu kompletne rozleptal pažerák. Ocitol sa na pokraji života a smrti, no slovenská spevácka legenda bola jeho anjelom strážnym.

Richard Pachman zažil poriadne kritické chvíle. V minulosti totiž skončil v nemocnici a už nemusel byť medzi živými. V roku 2000 mu totiž koncentrovaný lieh celkom rozleptal pažerák. „Omylom som si glgol silne koncentrovaného liehu, ktorý si nalial môj kamarát do pet fľašky, na ktorej bolo napísané Dobrá voda. Chcel tým vyčistiť náhrobný kameň svojej maminky. Bolo to peklo, rozleptalo mi to pažerák, našťastie to nestihlo zasiahnuť žalúdok,“ vyjadril sa pre Blesk spevák, ktorého u našich susedov prezývajú český Vangelis.

Richard Pachman sa ocitol na pokraji života a smrti.
Zobraziť galériu (6)
Richard Pachman sa ocitol na pokraji života a smrti.  (Zdroj: Facebook R.P.)

Po tomto zážitku skončil na nemocničnom lôžku a doslova sa nachádzal medzi životom a smrťou. Boj o to, aby zostal na tomto svete, zviedol dvakrát, chvalabohu, úspešne. Avšak počas štyroch mesiacov schudol dvadsaťpäť kíl, šesť mesiacov nemohol jesť ani piť. „Tekutú potravu som dostával injekčnou striekačkou rovno do tenkého čreva. Dvakrát mi šlo o život. Nakoniec ma zachránil profesor Pafko a nový pažerák,“ povedal Pachman, no nebyť Mariky, boj o život by asi vzdal.

Práve pomyslenie na našu spevácku legendu ho totiž držalo pri živote a dávalo mu chuť bojovať. Už dlhé roky je jej obrovským fanúšikom a obdivoval aj to, ako sa napriek tomu, že skončila na vozíčku, stále vracala na pódiá a spievala. „Stala sa pre mňa symbolom veľkej vnútornej sily. Tak intenzívne som na ňu myslel, že som zrazu cítil, ako mi tú silu skutočne dáva. Ustavične som si hovoril: Keď to dokázala Marika, dokážeš to aj ty!“ myslel pozitívne Richard. A vyplatilo sa. Pozitívne myšlienky mu dodali toľko sily, že sa z problémov napokon vysekal a splnil sa mu aj jeho veľký sen. Marika ho totiž minulý rok pozvala k sebe na kávu a na jej tohtoročných koncertoch bude spievať s ňou.

Marika Gombitová zachránila Richardovi Pachmanovi života. Tento rok s ňou bude spievať na jej koncertoch.
Zobraziť galériu (6)
Marika Gombitová zachránila Richardovi Pachmanovi života. Tento rok s ňou bude spievať na jej koncertoch.  (Zdroj: Facebook M.G.)

Viac o téme: Marika GombitováRichard Pachman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu