Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Haasová sa nezaprie: K štedrej večeri zasadli v kostýmoch a... Na Vianoce medzi sebou súperia!

Zuzana Haasová ma skutočne netradičný zvyk! Zobraziť galériu (7)
Zuzana Haasová ma skutočne netradičný zvyk! (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Najkrajšie sviatky v roku prežívame v kruhu svojich najbližších a výnimkou nie je ani herečka Zuzana Haasová (38). U nich sa Vianoce trávia vo veľkom a dokonca tak trochu netypicky. Haasovci majú totiž svoju tradíciu a k štedrovečernému stolu si sadajú v kostýmoch. To však nie je zďaleka všetko. Pri rozbaľovaní darčekov sa začína "rodinná súťaž".

V rodine Haasovcov vianočné sviatky rozhodne milujú. Kým Zuzkina dcéra počúva koledy celý rok, herečka si svetielkami zdobí auto. Vianoce sú pre ňu doslova úžasné, a to aj vďaka tradíciám, ktoré doma dodržiavajú. Nejde však o klasiku ako kapustnica, kapor, šalát či spoločný odchod na polnočnú omšu, ale tie ich špeciálne.

Vianoce Zuzany Haasovej v kostýmoch a... Súperí s rodinou!
Sviatky trávia všetci spolu. „Haasová mafia vždy pokope, všetky rodiny navštevujeme, veľa darčekov, veľa blbnutí,“ prezrádza, ako u nich vyzerá najkrajšie obdobie v roku. Kým ostatné rodiny si k stolu sadajú v slávnostnom, Haasovci majú špeciálny dresscode. „Každý rok sa vlastne do niečoho prezlečieme a my pri tom vianočnom stole trávime čas tým, že sa rehoceme, ako vyzeráme. Minulý rok sme boli Mikulášovia všetci. Od najmenšieho až po našu maminu,“ vysvetlila nám Zuzka.

Celá rodina Haasovcov sa každoročne oblieka do rozličných kostýmov.
Zobraziť galériu (7)
Celá rodina Haasovcov sa každoročne oblieka do rozličných kostýmov.  (Zdroj: archív Z.H.)

Vianočné darčeky, ako jedna z mála rodín, rozbaľujú po jednom. „Každý čaká, čo ten jeden otvorí. Keď ich tam je 100, tak my musíme čakať, kým tých 100 darčekov sa otvorí a niekedy otvárame aj do polnoci,“ hovorí s úsmevom červenovláska. Má to pre ňu aj špeciálny význam: „Je to zábava, lebo každému dávame pozornosť a dôležitosť.“

Zuzana Haasová s rodinou však má ešte jednu tradíciu, ktorá by sa tak trochu mohla nazvať aj súťažou. „To vzniklo ešte, keď som bola ja malá, že kto z nás dá taký darček, že to rozplače od šťastia toho jedného. No a keď sa niekto rozplače od šťastia, tak to je ten výherný darček celého večera,“ vysvetľuje. Hoci to znie ako súperenie o to, kto dá ten naj darček, rodáčka z Bratislavy má na to iný názor. „To nie je súťaživosť, ale to je skôr o pozornosti v celom roku,“ povedala nám a zároveň dodáva, že často je práve ona tá, čo plače od šťastia.

Zuzana Haasová miluje Vianoce.
Zobraziť galériu (7)
Zuzana Haasová miluje Vianoce.  (Zdroj: Vlado Anjel)

Viac o téme: Zuzana Haasová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu